Spektakl na Nou Kampu pripao Madriđanima!

Fudbaleri Real Madrida savladali su Barselonu sa 3:1 na gostujućem terenu u spektakularnom prvom meču Superkupa Španije!

Izvor: SM

Nedelja, 13.08.2017.

22:00

Spektakl na Nou Kampu pripao Madriđanima!
Foto: GettyImages

Dva različita poluvremena – dve različite emocije, za razliku od prvog dela meča kada nije bilo većih uzbuđenja, u drugom se dogodilo bukvalno sve – autogol, penal, “linč“ Kristijana Ronalda, njegov odgovor navijačima Barselone, pa crveni karton zbog koga je morao ranije u svlačionicu.

Ove dve ekipe igrale su pre samo dve nedelje u SAD kada su Katalonci u sjajnoj utakmici slavili s 3:2, a pobedu je doneo Pike na početku nastavka. Ali, tada su imali Nejmara, koji je u međuvremenu otišao u PSŽ u rekordnom transferu od 222 milIiona evra.

Dva različita poluvremena – dve različite emocije, za razliku od prvog dela meča kada nije bilo većih uzbuđenja, u drugom se dogodilo bukvalno sve – autogol, penal, “linč“ Kristijana Ronalda, njegov odgovor navijačima Barselone, pa crveni karton zbog koga je morao ranije u svlačionicu.

U prvom delu meča domaći su diktirali tempo, dok je ekipa Zinedina Zidana pretila iz kontranapada, međutim svi napadi, na obe strane, nisu doneli rezultat.

Gostujuća ekipa je do prednosti stigla u 50. minutu, kada je Đerar Pike očajno reagovao u svom kaznenom prostoru i prevario golmana Mark-Andrea ter Štegena.
Foto: GettyImages
Odgovor je stigao 26. minuta kasnije, Barselona je morala da se otvori posle šoka koji je doživela na početku drugog poluvremena, a to je kao rezultat donelo sumnjivo dosuđen penal.

Luis Suares je pao u šesnaestercu Real Madrida, ali se čini da njegov kontakt sa golmanom Reala Kejlorom Navasom nije imao toliki intezitet, koliko je Urugvajac “dao na na značaju“, a konfuzni arbitar “naseo na foru“.

Do 58. minuta Real je igrao bez Kristijana Ronalda, koji se tokom zagrevanja suočavao sa stravičnim zvižducima oko 80.000 gledalaca, a pravi odgovor sjajnog Portugalca stigao je u 80. minutu – istrčao je kontranapad u svom stilu i “ubio pauka“, za 2:1.

Usledilo je skidanje dresa i pokazivanje trbušnjaka celom Nou Kampu, što je sudija kaznio žutim kartonom, a svega minut kasnije jedan od najboljih fudbalera svih vremena je morao ranije na tuširanje jer je pokušao da iznudi jedanaesterac.

Probao je Ernesto Valverde u svom prvom El Klasiku a klupi Barselone da punom ofanzivom proba da dođe do povoljnog rezultata uoči revanša koji je na programu u sredu, ali ni uvođenje Paka Alkasera umesto Ivana Rakitića nije donelo rezultat.

Sve dileme o pobedniku rešio je u 90. minutu talentovani Marko Asensio, koji je u 68. minutu ušao u igru umesto Matea Kovačića.
Foto: GettyImages
Tok meča:

90’ sa igračem manje Real Madrid dolazi do velike prednosti, Marko Asensio fantastičnim šutem matirao Ter Stegena.

82’ Upravo ga je taj karton koštao i isključenja jer je zbog simuliranja dobio žuti karton. Portugalac je srušen u kaznenom prostoru Katalonaca i tražio je penal, ali je ovoga puta sudija je nije svirao i zbog simuliranja mu pokazao drugi žuti karton.

80 Real je stigao do novog vođstva i to nposle fantastičnog gola Ronalda koji je istrčao kontru i sjajno šutirao s ivice šesnaesterca.

77. Barsa je stigla do izjednačenja i to posle veoma sumnjivog jedanaesterca koji je sudijao dao Katalonacima posle duela Suaresa i Navasa. Siguran sa bele tačke bio je Mesi. 74’ Buskets je bio sam na deset metara neometan, ali je loptu poslao daleko.

71’ Marselo snažno šurtra iskosa s leve strane, a Ter Stegen sprečeva još jednom pokušaj

70’ Barsa je posle toga krenula ofanzivnije, ali smo prvu pravu priliku videli pred njihovim golom kada je u atraktivno pokušao Ronaldo, ali je njegov udarac završio pored gola.

59’ Barsa je zapretila preko Suaresa čiji je udarac glavom zaustavio Navas.58’ Kristijano Ronaldo je dobio priliku i ušao u igru kada je zamenio Benzemu uz salvu zvižduka na Kamp Nou. 55 ’Real je imao sjajnu priliku i za drugi gol, ali je Alba je požrtvovnim startom s crte očistio udarac Karvahala.
Getty Images
52’ opasno je bilo pred golom kraljevića kada je Deulofeu dobio loptu na levoj strani,koja nije došla do Mesija koji je bio na pet metara.

50' Madriđani su poveli u El Klasiku, a tragičar je bio Pike koji je postigao autogol!

46' Nastavljeno je drugo poluvreme na Kamp Nou i odmah prva opasnost za Madriđane. Mesi je ušao šesnaesterac, ali je Ramos otklonio potencijalnu opasnost i šut rgentinca.

45' Nastavili su Katalonci da prete Madriđanima, koji su iz kontre pokušavali da dođu do gola, ali je prvi deo meča završen bez golova.

37' Najbolju priliku imao je Isko posle prodora po levoj strani kada je ubacio u sredinu za Bejla, čiji udarac s desetak metara refleksnom reakcijom Ter Stegen odbija u korner.
29' Opasno je bilo pred golom Barse u 29. minutu kada je Marselo prošao po levoj strani, ali ispred Bejla se pravom mestu se našao Alba.

24' Barselona je u ovom delu bila opasnija, slobodan udarac izveo je Leo Mesi, a lopta je završila preko gola.

19' Posle starta nad Mesijem došlo je do kratke rasprave na terenu, ali je igra ubrzo nastavljena.

17' Isko je prošao s leve strane i iznenadio odbranu, ali ne i Ter Štegena

10' Na samom startu meča nije viđeno puno zanimljivog sadržaha, obe ekipe nisu ozbiljnije ugozili gol

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

231 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: