Brutalni Šarić bolji od Dončića i Slovenaca

Košarkaši Hrvatske pobedili su selekciju Slovenije u pripremnoj utakmici u Opatiji sa 85:81 (17:25, 27:20, 21:18, 18:18).

Izvor: MLJ

Subota, 12.08.2017.

20:23

Brutalni Šarić bolji od Dončića i Slovenaca
Getty images

Odličnu formu iz NBA sezone Dario Šarić je preneo i na nacionalni tim u kome vrhunske partije nisu slučajnost.

U pobedi Hrvatske je krilni centar Filadelfija Seventisiksersa imao 25 poena, 15 skokova i šest asistencija, pa Luki Dončiću nije bilo dovoljno 27 poena da bi Slovenija pobedila.

Ne treba zaboraviti ni učinak krila Vašingtona, Bojana Bogdanovića koji je Slovencima ubacio 23 poena, ali je Šarić bio igrač odluke kada se rezultat lomio. Nekadašnji igrač Partizana Edo Murić je pored Dončića u Sloveniji bio dobar sa 20 poena.

Slovenija je imala prednost do kraja prvog poluvremena, imala je kontrolu i u trećoj četvrtini u kojoj Hrvati prave seriju 11:2 i preokreću rezultat.

Međutim, Hrvati su bili ti koji su dva minuta pred kraj jurili rezultat i tada Šarić sa šest poena, četiri skoka i asistencijom odnosi prevagu.

Mogao je krilni centar da bude i tragičar uprkos sjajnoj partiji jer je ispustio loptu trideset sekundi pred kraj meča, ali Murić promašuje trojku, a Slovenci propuštaju priliku da povedu. Šarić je nakon toga sa dva bacanja rešio pitanje pobednika i potvrdio izvanrednu formu pred Evrobasket koji počinje za manje od tri nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: