Liverpule, a možda ipak sledeće sezone...

Spektakl zvani Premijer liga nastavljen je i u drugom meču, pošto su Votford i Liverpul remizirali u sjajnom duelu – 3:3 (1:2).

Izvor:

Subota, 12.08.2017.

15:25

Liverpule, a možda ipak sledeće sezone...
Getty Images

Posle sedam pogodaka i slavlja Arsenala nad Lester Sitijem (4:3) u petak, 'Crveni' i 'Stršljenovi' nastavili su u istom ritmu na 'Vikaridž roudu'.

Nije dobro krenula nova takmičarksa sezona za ekipu Jirgena Klopa jer su domaći poveli posle samo osam minuta igre – Hose Holebas izveo je korner, a Stefano Okaka iskoristio lošu postavku odbrane rivala i iz peterca glavom savladao Simona Minjolea.

Liverpul je napadao od starta, da bi posle primenjog gola dodatno pojačao pritisak, što mu se isplatilo u 29. minutu posle divne timske akcije.

Sadio Mane sačuvao je loptu na dvadesetak metara od gola, odložio loptu do Alberta Morena, a Španac mu je odmah vratio. Međutim, Senegalac je odlučio da je propusti kroz noge do Emrea Džana, koji je sjajno vraća Maneu, a ovaj lako pogađa dalji ugao gola domaćih.

Ipak, Klop je samo 180 sekundi kasnije prešao iz stanja euforije u stanje besa jer je tačno toliko bilo potrebno Votfordu da još jednom povede.
Getty Images
I ovoga puta je odbrana gostiju loše odreagovala, olako je prepustila posed, da bi Abdulaj Dokure natrčao na odbitak i smestio ga u mrežu.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a totalni preokret usledio je posle samo desetak minuta igre u nastavku – najpre je Roberto Firmino uspešno realizovao penal koji je iznudio Mohamed Salah, pre nego što je Egipćanin dva minuta kasnije upisao i gol na debiju.

Imali su gosti još nekoliko veoma dobrih prilika da potvrde trijumf, nekoliko minuta posle trećeg gola pogodili su i prečku, ali se ipak činilo da će uspeti da slave.

Međutim, kako to obično biva kada je tim sa Enfilda u pitanju, igrao se 94. minut kada je domaćin izborio korner, posle kog Migel Britos uz dosta sreće, i iz najmanju ruku sumnjive situacije (ofsajd, faul nad golmanom), postavlja konačan rezultat susreta.

Marko Grujić presedeo je meč na klupi Liverpula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: