Vujanić za B92: Aranitovićev pravi potez, kao moj

Preći iz Zvezde u Partizan i obrnuto se u Srbiji ravna sa smrtnim grehom. Jedan od onih koji su taj greh "okajali" je i bivši reprezentativac Miloš Vujanić.

Izvor: MLJ

Sreda, 09.08.2017.

14:41

Vujanić za B92: Aranitovićev pravi potez, kao moj
Foto: StarSport

Sličan potez je u sredu napravio 19-godišnji bek Aleksandar Aranitović, a Vujanić za B92 kaže da je najbolji mogući jer u Zvezdi nije dobio šansu.

Od Vujanićevog prelaska je prošlo 16 godina, ali se i košarkaška slika u Srbiji umnogome promenila. Sama država promenila tri naziva.

"Ja sam u tom periodu napravio najbolji potez u svojoj karijeri, prelaskom iz Zvezde u Partizan s tim što je Zvezda u tom periodu bila loša: loša organizacija, loši rezultati i dobio sam ponudu od Partizana koju sam prihvatio i ispostavilo se kao pun pogodak. Partizan je posle četiri godine dominacije Budućnosti napravio vrlo jak sastav sa Duškom Vujoševićem i ostalo sve znamo kako je išlo", kaže Vujanić za B92.

Partizan je pod Vujoševićem počeo sa dominacijom koja je trajala više od decenije, ali je u međuvremenu Zvezda preuzela primat. Vujanić kaže da upravo to može da pogoduje razvoju Aranitovića.

"Sad je Partizan u nekoj drugoj situaciji i dosta lošijoj nego kada sam ja prelazio. On je mlad, tek će da pokaže svoje umeće. Ima peh sa tim povredama ali je mlad i to je dobro što se sad desilo. Mislim da je Partizan za njega u ovom trenutku odlična opcija. Klub kreće od samog početka sa mladim igračima i tu on mora da traži svoju šansu oko igranja i da se nameće", ističe bivši reprezentativac.
Foto: StarSport
Druga strana medalje je kako će navijači Crvene zvezde prihvatiti odluku talentovanog igrača da pređe u redove Partizana.

"Dosta je godina prošlo, imao sam par problema, poziva i poruka, ali to je bilo baš davno. Sigurno ja koji sam u tom trenutku kapiten Zvezde i jedan od najboljih igrača sam prešao u Partizan i to je posle Tomaševića bio stvarno bum. Bio je jedan težak period i stresan, ali pregrmelo se i poklopile su se kockice u Partizanu pa sam posle igrao i u evropskim klubovima" , kaže Vujanić.

Predstojeću godinu zbog toga treba samo da se fokusira na košarkaški napredak i da se ne bavi stvarima van terena.

"Dečko ima potencijal i tek treba da igra, ne treba da se obazire na to nego da sad nađe vremena za napredak i da ovu godinu iskoristi maksimalno kako bi se vratio na košarkašku scenu, nema potrebe da se bavi nekim glupostima. Napravio je jedan pravi potez u karijeri i to tako treba gledati", dodaje nekadašnji bek "večitih".

Na pitanje koja je logika za igrača da iz jačeg kluba pređe u slabiji, Vujanić kao bitan razlog navodi – minutažu.
Foto: StarSport
"Logika je ta što Zvezda ima organizaciju, igra Evroligu, F4 je u Beogradu. A on ima povredu, nije igrao, dosta putovanja ima, dosta utakmica. Igrač koji dođe iz povrede nema toliko prostora da dobije šansu. Partizan je poslednjih godina u problemima i tu svaki igrač treba da traži svoju šansu", kaže Vujanić.

Jedan od aduta Partizana je u ovom trenutku i trener Miroslav Nikolić, a klub se takmiči za titule u kakvom god stanju se nalazio.

"Muta će sigurno puštati mlade igrače kao što je i najavio i on mu tu treba sad. Džaba njemu jak ugovor u Zvezdi i finansijski sve dobro kada ne igra dve godine i šta će da radi... do sledeće godine ništa, ko će ga uzeti. I za džabe bih prihvatio da igram, samo da se vratim na mapu i da me vide, a posle lako. Partizan će se uvek boriti za trofej, tako da tu ne gubi ništa", zaključuje nekadašnji plejmejker Zvezde i Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

154 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: