Tucak: Ne mogu da ne volim nekoga jer je iz Srbije

Selektor vaterpolista Hrvatske koji su nedavno postali prvaci sveta Ivica Tucak, poslao je jasnu poruku kako bi trebalo da izgleda odnos sa Srbima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.08.2017.

11:58

Tucak: Ne mogu da ne volim nekoga jer je iz Srbije
Foto: VSS Promo

Tucak je rekao za selektora Srbije Dejana Savića da je "savršen gospodin" bez obzira na ratne sukobe iz 90-ih koji su ovih dana opet u centru pažnje zbog godišnjice "Oluje".

Njih dvojica su oduševila region iskrenim zagrljajem nakon što je Hrvatska pobedila Srbiju u polufinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti.

"Volim Hrvatsku iznad svega, rekao sam to milion puta. To je moja domovina, obožavam je, to je vrh, ali ja ne mogu nekoga ne voleti samo zato što je iz Srbije ili ne znam odakle. Bez obzira na to što se u prošlosti dogodilo, konkretno u slučaju srpskog selektora Dejana Savića, ponosan sam što smo prijatelji. Smatram da je reč o savršenom gospodinu, živi isti način života kao i ja, veliki smo prijatelji. Zašto se ne bismo slagali, ja volim njega koji voli svoju Srbiju isto onako kao što ja volim svoju Hrvatsku. U bliskoj prošlosti dogodilo se to što se dogodilo, znam da su u vreme rata mnogi doživeli tragedije i izgubili drage ljude. Uvažavam sve to i prihvatam, ali zaista mislim kako je došlo vreme da počnemo da živimo normalno. Nacionalizam, što je to?! Ako to znači voleti svoje, onda sam nacionalista, ali gledati bilo koga drugog drugačijim očima zato što je Srbin, Afrikanac... to je totalna glupost. Može se onda mrziti neko zato što je u horoskopu Jarac. Čovek je čovek, bez obzira na to odakle je. U Šibeniku žive mnogi koje ja ne volim i koji ne vole mene, pa mi to što su oni Hrvati ništa ne znači", rekao je Tucak za "Jutarnji list".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

156 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: