Đukić: Pravim sistem, ne kukam, a o Đurđeviću...

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je da utakmica protiv Spartaka dolazi u nezgodnom trenutku za njegovu ekipu.

Izvor: SV

Petak, 04.08.2017.

14:15

Đukić: Pravim sistem, ne kukam, a o Đurđeviću...
StarSport

Ipak, on je istakao da je obaveza crno-belih da dominiraju u tom meču.

"Utakmica protiv Spartaka dolazi u nezgodnom momentu, dolazi posle dobre partije u Atini, posle današnjeg žreba gde postoji opasnost da razmišljamo o evropskom protivniku, a da se ne usredsredimo na veoma dobru ekipu Spartaka. Ne smemo da napravimo tu grešku", rekao je Đukić novinarima na stadionu Partizana.

Fudbaleri Partizana u nedelju gostuju Spartaku u Subotici u trećem kolu Super lige Srbije.

Partizan i Spartak u taj meč ulaze posle dve pobede na početku domaćeg šampionata.

"Video sam obe njihove utakmice i zaista se radi o kvalitetnoj ekipi koja je agresivna, pritiska protivnika, igra napadački fudbal... Spartak je ozbiljan protivnik i ne smemo ga potceniti nikako. Moramo da igramo kao u Atini, moramo da radimo svih 90 minuta. Želimo da dominiramo i da vodimo utakmicu jer je to naša obaveza", rekao je Đukić.

Trener Partizana je najavio da će biti promena u timu u odnosu na prethodni meč.

"To je normalno posle velikog broja utakmica, mora doći do nekih promena, ali nećemo puno menjati jer je za nas to veoma bitna utakmica", rekao je Đukić.

Utakmica u nedelju će se igrati od 18.00, a Đukić je naveo da će uslovi za igru sigurno biti veoma teški.

"Blizu 40 stepeni, paklena vrućina, ali kako nama, tako i protivniku. Ne želim da tražim izgovore", rekao je on.

Golman Partizana Filip Kljajić je napravio grešku u meču protiv Olimpijakosa, pa je novinare zanimalo da li je Đukić razgovarao sa njim.

"Nisam smatrao za potrebnim da pričam sa njim. On ima poverenje stručnog štaba i on to zna. Nismo pridavali važnost tome. Uradio je mnogo više dobrih stvari, odlično brani i nismo pridali važnost tom golu", rekao je Đukić.

Mediji su danas objavili da je Olimpijakos zainteresovan za napadača Partizana Uroša Đurđevića.

"Đurđević je u ovom momentu naš igrač i on samo misli na Partizan. U odličnoj je formi... Da li će ostati ili otići, to ne može nikad da se zna. Najbitnije je da je sada fokusiran na Partizan, da nastavi da daje golove i da radi za ekipu kao do sada", rekao je Đukić.

Redove crno-belih su u letnjem prelaznom roku napustili igrači koji su bili među nosiocima igre u prošloj sezoni, a Đukić je naveo da je to "neminovnost srpskog fudbala".

"Nisam od onih koji kukaju za pojačanjima... To je neka neminovnost srpskih klubova. Zato je i važno da se klubovi plasiraju u evropska takmičenja. Ako se to ne desi, onda su primorani da prodaju igrače kako bi preživeli sezonu. Zato ja insistiram na ekipi. Da imamo sistem i da u taj sistem ubacujemo igrače, da napravimo ekipu koja funkcioniše. Jednog dana, kad ode neko, mi ubacimo drugog igrača. Radim na tome da napravim sistem", rekao je Đukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: