LE: Partizan na Videoton, Zvezda čeka Krasnodar!

Fudbaleri Partizana će se u borbi za plasman u Ligu Evrope sastati sa Videotonom, dok će Crvena zvezda prolaz u evropsko takmičenje tražiti protiv Krasnodara.

Izvor: SV

Petak, 04.08.2017.

12:48

LE: Partizan na Videoton, Zvezda čeka Krasnodar!
Getty Images

Prve utakmice igraju se 17, a revanš mečevi 24. avgusta.

Prema poslednjim informacijama, crveno-beli će u prvom susretu gostovati, suprotno onome što je odlučeno u žrebu jer su kuglice 'htele' i da crno-beli budu domaćini.

Pred osvajačima duple krune je dvomeč sa mađarskom ekipom koju sa klupe predvodi prošlosezonski prvi strateg Partizana Marko Nikolić, zajedno sa napadačima Markom Šćepovićem i Dankom Lazovićem, dok će pred navijačima Zvezde, ali kao fudbaler Krasnodara, ponovo zaigrati Mihailo Ristić.

"Crno-beli" su uspeli da stignu do povlašćenog statusa, nakon ispadanja u kvalifikacijama za Ligu šampiona i povoljnih rezultata ostalih mečeva, dok će večiti rival u trci za mesto u drugom po značaju evropskom fudbalskom klupskom takmičenju imati nešto teži put.

U Nionu su prethodno izvučeni i parovi plej-of runde za ulazak u Ligu šampiona - opširnije u posebnoj vesti.

Tok žreba:

Partizan se našao u Grupi 4, među povlašćenim timovima zajedno sa Olimpikom iz Marselja, PAOK, Legijom, Viktorijom iz Plzenja i Zenitom, a potencijalni protivnici su Videoton, Šerif, AEK, Utreht, Domžale i Estersund.

Na drugoj strani, Zvezda je među nenosiocima u Grupi 1, sa Maritimom, AEK, Osijekom i Škendijom. Može da se sastane sa Milanom, Dinamom iz Kijeva, Krasnodarom, Brižem ili bečkom Austrijom.

Zvezda je uspela da izbegne italijanski Milan, ali ne i ruski Krasnodar, sa kojim će se boriti za plasman u Ligu Evrope i prvu utakmicu će igrati kao domaćin.

Kuglice su učinile svoje - Marko Nikolić će se vratiti u Humsku 1 brže nego što je očekivao pošto je Partizanu kao protivnik u trci za mesto u evropskom takmičenju izabran mađarski Videoton. Opširnije u posebnoj vesti.

Parovi plej-ofa za plasman u Ligu Evrope:
Škendija - Milan
Vardar - Fenerbahče
Ajaks - Rozenborg
Osijek - Austrija Beč
Zvezda - Krasnodar
Altah - Makabi Tel Aviv
BATE - Oleksandrija
Klub Briž - AEK
Maritimo - Dinamo Kijev
Dinamo Zagreb - Skenderbeg
Ludogorec - Suduva
Panatinaikos - Atletik Bilbao
Apolon - Mitjiland
Domžale - Marsej
Partizan - Videoton
FH - Braga
Everton - Hajduk Split
Utreht - Zenit
Legija - Šerif
Vitrolul - Salcburg
Plzenj - AEK Larnaka
PAOK - Estersund

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

404 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: