Pao dogovor – MVP na "minimalcu" u Klivlendu

Najmlađi MVP u istoriji NBA lige Derik Rouz postigao je dogovor sa Klivlend Kavalirsima za jednogodišnji ugovor na veteranskom minimalcu od 2,1 milona evra.

Izvor: AK

Utorak, 25.07.2017.

08:05

Pao dogovor – MVP na
Foto: Getty images

Najbolji tim Istoka i šampion od pre dve sezone razgovarao je sa Rouzom i njegovim agentom Bi Džejom Armstrongom u ponedeljak, a potpis ugovora se očekuje u utorak.

Rouz je odlučio da igra za Kavse iako bi u bilo kom drugom timu dobio znatno više novca, pre svega što će imati šansu da se bori za titulu i vrati se blizu svog rodnog mesta Čikaga.

Kavsima je bio potreban plejmejker vrhunskog profila nakon što je Kajri Irving zatražio od tima trejd, a na tržištu nema poželjnije opcije od najboljeg igrača lige iz 2011. godine.

Rouz je navodno već komunicirao i sa alfom i omegom Kavalirsa Lebronom Džejmsom u procesu dolaska u Klivlend, prenosi pouzdani novinar ESPN Adrijan Vojnarovski. Osim toga, LBJ je u ponedeljak na Tviteru objavio poruku sa slikama ruža (rose, eng. ruža). Rouz ima 28 godina, prošlu sezonu je proveo u Njujork Niksima gde je prosečno beležio 18 poena uz 4,4 asistencije i 3,8 skokova te 47 odsto šuta iz igre, što mu je najbolji prosek od sezone 2009/2010.

Proteklih dana je razgovarao sa nekoliko timova, između ostalih sa Los Anđeles Lejkersima i Klipersima, a "jezeraši" su mu nudili veću minutažu i platu nego što je imao u Niksima (32,5 minuta po utakmici; 21,3 miliona dolara).

Od Rouza se očekivalo i da bude bitan faktor u razvoju ovogodišnjeg drugog pika Lonza Bola, međutim, on je izabrao smanjenje plate za 90 odsto kako bi igrao u timu koji je konkurentan u borbi za NBA prsten.

Rouz je bio prvi pik 2008. godine od strane Čikago Bulsa, u MVP sezoni 2010/2011 prosečno je beležio 25 poena uz 7,7 asistencija i 4,1 skokova po utakmici, ali su njegov blistavi uspon od naredne uništile brojne teške povrede kolena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: