Hofu domaćin srpskim odbojkašima i odbojkašicama

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić (OSS) i gradonačelnik japanskog grada Hofu Masato Macura potpisali su ugovor o saradnji.

Izvor:

Četvrtak, 20.07.2017.

23:17

Hofu domaćin srpskim odbojkašima i odbojkašicama
Getty Images

Prema dogovoru, japanski grad će uoči Olimpijskih igara 2020. ugosititi žensku i mušku reprezentaciju Srbije, uz odobrenje i podršku Vlade Japana.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su nekadašnji ambasador Japana u Srbiji Tadaši Nagai, generalni sekretar OSS Ivan Knežević i Ana Kontić, savetnik u ambasadi Srbije u Japanu, navodi se u saopštenju OSS.

Ugovorom je predviđeno gostovanje odbojkaških reprezentacija Srbije uoči Olimpijskih igara 2020, ali i Svetskog prvenstva 2018. u konkurenciji odbojkašica i Svetskog Kupa 2019. u obe konkurencije.

Gajić i Knežević su posetili Salt Arenu, gde će trenirati selekcije Srbije i ispred Arene, u znak sećanja na potpisivanje ugovora i saradnju grada Hofua i OSS, zasadili stablo šljive.

U velikoj dvorani Salt Arene u Hofuu moguće je trenirati istovremeno na tri terena, a u maloj sali na dva terena, uz mogućnost korišćenja izuzetno opremljene teretane, navodi se u saopštenju.

Žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije, na meču Gran Prija u Sendaiju protiv Japana, bodrilo je 45 navijača iz Hofua, predvodjenih Tadašijem Nagaijem.

Na inicijativu Tadašija Nagaija, grad Hofu će ugostiti i snositi sve troškove priprema ženske i muške reprezentacije Srbije za Olimpijske igre 2020, koje će se održati u Tokiju.

Hofu se nalazi na jugu Japana u prefekturi Jamaguči, rodnom kraju Tadašija Nagaija, a informacija je u aprilu prošle godine potvrdjena pismom Masata Macuure, gradonačelnika Hofua, koji je izrazio svoje veliko zadovoljstvo i želju da taj grad bude domaćin najboljim odbojkašicama i odbojkašima Srbije.

Odbojkaški savez je postao prvi Savez u Srbiji koji je već obezbedio pripreme za obe reprezentacije za Olimpijske igre 2020, navodi se u saopštenju OSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: