Haos na Ostrvu – navijači na terenu, letele flaše

Na Ostrvu se već nekoliko dana priča o incidentu na utakmici između škotskog Seltika i severnoirskog Linfilda.

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 17.07.2017.

21:18

Haos na Ostrvu – navijači na terenu, letele flaše
Getty images

Napadač Seltika Lej Grifit je na gostovanju u Belfastu vezao šal Seltika za stativu gola Linfilda na Vindzor parku.

Reagovala je UEFA, ali su pre toga reagovali domaći navijači. UEFA je problematičnog napadača kaznila za "provociranje navijača" i "uzurpiranje tuđeg terena", a navijači su ga "časitli" flašom.

Do škotskog napadača je flaša doletela prilikom izvođenja kornera, on ju je podigao, a sudija Alehandro Ernandes mu je dao žuti karton. U jednom trenutku je morala da reaguje policija jer su domaći navijači pokušali da upadnu na teren pa se na terenu našla i policija sa psima.
Getty images
UEFA je podelila kazne obema stranama. Linfild je kažnjen zbog pokušaja navijača da upadnu na teren, Grifit zbog vezivanja spornog šala, a njegov tim za loše vođenje ekipe jer su igrači Seltika dobili više od pet žutih kartona na meču. Jedan od "požutelih" bio je i Lej Grifit.

Evropska kuća fudbala će o ovom incidentu i kaznenim merama raspravljati detaljnije 20. jula.
Getty images
Tim Brendana Rodžersa je u petak 14. jula na Vindzor Parku slavio sa 2:0, ali je pobeda ostala u senci sukoba kakav nije skoro u ovim razmerama viđen u okviru evropskih takmičenja na Ostrvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: