Savić: Nije bio trening, cilj je jasan

Selektor srpskih vaterpolista Dejan Savić rekao je da utakmica protiv Južne Afrike i ubedljiva pobeda nisu bili lakši trening.

Izvor: PT

Ponedeljak, 17.07.2017.

20:16

Savić: Nije bio trening, cilj je jasan
StarSport

"Nije lakši trening, jer smo jak imali pre podne, pred ovu utakmicu. Ali, sigurno da mi ne bežimo od uloge favorita i kao što smo uostalom i rekli pred polazak u Budimpeštu", rekao je Savić posle utakmice.

Srbija je ubedljivom pobedom sa 21:5 počela učešće na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj.

Upitan o ambicijama na svetskom šampionatu, selektor je naveo da je cilj jedna od medalja.

"Cilj naše organizacije je da se osvoji prvo mesto, tako su nam rekli. Mi smo ušli u novi olimpijski ciklus i realno je da cilj bude jedna od medalja", rekao je Savić.

Reprezentativac Srbije Andrija Prlainović rekao je da je njegova ekipa utakmicu sa Južnom Afrikom iskoristila da se "dobro raspliva".

"Imali smo mnogo kontranapada, mnogo šuteva, osetili smo teren i ovo je dobar uvod za nastavak turnira. Protiv Španije nas očekuje mnogo zahtevnija utakmica", rekao je Prlainović.
Foto/Vaterpolo savez Srbije
Po njegovim rečima, kvalitet je svakako bio na strani Srbije i zbog toga je na dan utakmice odrađen jak trening.

"Kod nas je postala praksa da kada igramo protiv evidentno slabijeg rivala to iskoristimo da dobro treniramo jer to nam uvek mnogo znači u kasnijoj fazi. Ono što nas krasi godinama je činjenica da podižemo formu kako takmičenje odmiče, učinićemo sve da to tako bude i ovog puta", kazao je Prlainović.

Druga utakmica u Grupi C završena je pobedom Grčke nad Španijom, a gledali su je svi srpski reprezentativci.

"Zanimljiva utakmica, svi smo je gledali. Očekivao sam da će biti neizvesno, Španija je bila za nijansu bolja. Mislim da će i naši dueli sa Špancima i Grcima biti veoma interesantni", ocenio je Prlainović.

Nikola Jakšić je rekao da je reprezentacija Srbije "maksimalno ušla u meč", kako i treba i što je uobičajeno za njegovu ekipu.

"Takav naš pristup se odrazio i na konačan rezultat i nadam se da će sledeća utakmica biti još bolja. Očekujem da ćemo dizati formu kako šampionat bude odmicao i da ćemo pokazati da smo zasluženo već godinama u samom vrhu", rekao je Jakšić.

Srpski vaterpolisti će u sledećem kolu igrati protiv Španije, u sredu od 12.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: