Radonjićeva era: Devet trofeja za četiri godine

Pre četiri godine počela je jedna od najtrofejnijih era u istoriji KK Crvena zvezda, era Dejana Radonjića.

Izvor: B92

Nedelja, 16.07.2017.

18:00

Radonjićeva era: Devet trofeja za četiri godine
Foto: StarSport

Iako je Vlada Vukuičić osvoji Kup Radivoja Koraća, na startu Superlige Srbije, u aprilu 2013. Srbina na klupi crveno-belih menja Crnogorac iz Budućnosti.

Radonjić u Zvezdi postepeno gradi sistem koji se bazirao na najtalentovanijim igračima iz juniorskog pogona i kvalitetnim pojačanjima iz inostranstva, uglavnom iz SAD.

Nakon dve godine strpljivog napretka Zvezda 2015. konačno stiže do prve titule u Srbiji, iste godine i u regionu kada i počinje njena apsolutna dominacija.

U međuvremenu Radonjić donosi crveno-belima po tri uzastopne titule u Srbiji i ABA, te dva Kupa Koraća. Osim toga, Zvezda igra sve zapaženiju ulogu u Evroligi.

U sezoni 2013/2014 se upoznaje sa elitnim takmičenjem posle skoro 20 godina izostanka sa skorom 4-6, između ostalih dva puta je pobeđena Baskonija. Već sledeće Zvezda prelazi u pozitivan skor u prvoj fazi, sa 6-4 u grupi sa Galatasarajem, Valensijom, Olimpijakosom, Baskonijom i Neptunasom prolazi u Top 16 fazu, koju završava sa 4-10.

A onda je usledila sezona 2015/2016. Iako je otišla kičma ekipe, a novi tim bio baziran uglavnom domaćim igračima se "provlači" kroz prvu rundu sa 5-5, da bi u Top 16 ostvario 7-7 i stiže do plej-ofa, gde je CSKA bio previše jak.

Opet je Zvezda tokom leta napravila novu rekonstrukciju ekipe, pred novu eru Evrolige sa novim sistemom takmičenja. Niko nije davao crveno-belima ozbiljne šanse u ligaškom sistemu, ali Radonjićev tim beleži 16 pobeda na 30 utakmica.

Nažalost, crveno-beli ne uspevaju da se plasiraju u plej-of. Posle četiri plodne godine Radonjić je napistio Mali Kalemegdan. Pre njega su otišli i nosioci igre Mitrović, Dženkins, Jović, Simonović, Gudurić, pa se navijači pitaju kako će izgledati nova ekipa.

Videćemo na jesen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: