Predsednik Karpoša izvređao Čovića i ABA ligu

Predsednik Karpoš Sokola Ognjen Dedić izneo je žestoke optužbe na račun Nebojše Čovića i rukovodstvo ABA lige.

Izvor: SM

Nedelja, 16.07.2017.

12:00

Predsednik Karpoša izvređao Čovića i ABA ligu
Starsport

Burnu reakciju izazvao je zvaničan poziv rukovodstva ABA lige makedonskom klubu Karpoš za nastup u Drugoj ABA ligi.

"Oni koji vode ABA ligu misle da su našle ovcu za šišanje od koje su uzeli 150 hiljada evra, koliko smo platili vajld-kard. Nisu očekivali da nećemo odmah ispasti, iznenadili smo ih dobrim igrama i odmah su krenule laži i opstrukcije. Govorili su nam da ćemo igrati u ABA ligi ako ne ispadnemo, ali sada vidim da je to bila prevara, da je njihov cilj bio samo da uzmu pare i da nas šutnu. Direktor Krešimir Novosel je poltron koji ne može da napravi ništa bez konsultacija sa moćnicima. Isto se odnosi i na sportskog direktora Žarka Čabarkapu. Njih dvojica sede u skutima Mladena Vebera iz Cedevite i Nebojše Čovića, naveo je Dedić, a preneo “Makedonski sport”.

Prvi čovek ističe da je a svakoj utakmici bio oštećen tokom suđenja.

“Najmanje pet utakmica nam je bilo ukradeno, sa tim mečevima sigurno bi igrali u plej-ofu. Po kvalitetu na poslednja dva mesta trebali su da budu FMP i Olimpija, ali je bilo jasno da neće dozvoliti da ovi klubovi ispadnu iz lige pa je to morala da bude Krka. Zbog slabog interesovanja za ABA u Sloveniji Čović i poltroni veštački održavaju Olimpiju u ligi kako ne bi izgubila kredibilitet takmičenja na prostoru bivše Jugoslavije. Svi znaju da postoji banda koja vodi ligu, čine je FMP, Crvena zvezda, Budućnost, Cedevita i Olimpija. Da li je normalno da na funkciji predsednika ABA lige bude čovek koji vodi dva kluba u istom takmičenju i koji nije isplatio osam plata svojim igračima?“, dodao je Dedić.

Na kraju dodaje da će klub kvalitet dokazati u FIBA ligi.

"Odakle im obraz da nam ponude nastup u Drugoj ligi kad smo na terenu izborili opstanak? Naš igrački i organizacioni kvalitet ćemo dokazati u FIBA Ligi šampiona, takmičenju koje drži do standarda i koje nema lokalne šerife koji zaslužuju da nastave da žive u kanalizaciji. A mi ćemo naš put nastaviti daleko od njih i njhovih laži, zaključio je predsednik makedonskog kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

214 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: