LŠ: Partizan sa Olimpijakosom u trećem kolu!

Beogradski Partizan igraće protiv Olimpijakosom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, odlučeno je tradicionalno žrebom u Nionu.

Izvor:

Petak, 14.07.2017.

12:14

LŠ: Partizan sa Olimpijakosom u trećem kolu!
Getty Images

Da bi do duela šampiona Srbije i Grčke došlo, crno-beli moraju najpre da eliminišu podgoričku Budućnost, a u prvom meču u Beogradu slavili su 2:0.

Ako ne bude senzacije Pod Goricom, prvi meč igrao bi se u Humskoj 1 25. ili 26. jula, dok je revanš zakazan za 1. ili 2. avgust u Pireju.

Partizan se nikada nije sastajao sa najdominantnijom i najboljom grčkom ekipom, a posebnu dimenziju potencijalnom dvomeču daje i činjenica da je tim sa stadiona Karaiskaki u bratskim odnosima sa Crvenom zvezdom, večitim rivalom crveno-belih, a posebno navijači.

Ekipa Miroslava Đukića dobila je najtežeg mogućeg protivnika sa 'skraćenog' spiska, pošto su u kombinaciji bili još austrijski Salcburg, prvak Bugarske Ludogorec, kiparski APOEL i azerbejžanski Karabag.

U slučaju prolaza Partizan će obezbediti plasman barem u grupnu fazu Lige Evrope, odnosno doći na korak do trećeg učešća u elitnom takmičenju u ovom veku, dok poraz znači prelazak u poslednju rundu borbi za najmasovnije elitno takmičenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

411 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: