Grbić: Kad nemamo emociju, postajemo osrednji

Selektor Nikola Grbić rekao je posle poraza od Francuske da na terenu nije video ekipu Srbije koju je navikao da gleda.

Izvor: MLJ

Petak, 07.07.2017.

09:31

Grbić: Kad nemamo emociju, postajemo osrednji
Getty images

Odbojkaši Srbije su ostali bez polufinala Svetske lige posle dva poraza od SAD i Francuske. Poraz od Francuza naši odbojkaši su doživeli posle taj brejka, 21:25, 20:25, 25:17, 25:18, 11:15.

Odbojkaški savez Srbije prenosi izjavu selektora koji kaže da tim nije igrao loše kao protiv SAD, ali i da stvari nisu od početka išle kako je trebalo.

"Ne kažem da je bilo toliko loše protiv SAD, ali videlo se da kada nam ne idu stvari kako smo navikli i kako želimo, imamo mnogo problema da to prihvatimo i to se mnogo prenelo na našu igru i zbog toga mi je najžalije", rekao je Grbić.

Prva dva seta Francuzi su dobili dobrom igrom u čemu im je pomoglo i bledo izdanje naše reprezentacije. Stvari su se posle drugog seta promenile, ali to nije uticalo na krajnji rezultat zbog dva izgubljena seta.

"Okrenuli smo tok utakmice i odigrali fantastično, ali treba uzeti u obzir da smo ispali, a oni se kvalifikovali, pa su se podsvesno opustili. Zaslužili smo dva seta igrajući odlično. Ekipa mora da uči iz ovakvih iskustava i ja kao trener, to je proces. Svesni smo dobrih i loših strana, to se svakodnevno radi. Ono na čemu moramo da poradimo jeste da ako ne dajemo sve od sebe, ako nemamo emociju, mi postajemo osrednja ekipa i ulazimo u problem da sa ekipama koje nisu na našem nivou, da igramo egal ili da izgubimo", kaže Grbić.

Reprezentativac Srbije Nemanja Petrić razočaran je što tim nije uspeo da se plasira u polufinale i bori se za odbranu titule. Petrić je rekao da ekipa nije zadržala koncentraciju u ključnim momentima, što je na ovom nivou takmičenja kobno za rezultat.

"Dva meseca smo se spremali za ovo, teško je prihvatiti poraz, ali idemo dalje", rekao je Petrić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: