Bezazleni poraz odbojkaša od Brazila

Odbojkaši Srbije doživeli su poraz od Brazila sa 3-1 u setovima, u drugom kolu turnira Svetske lige u Kordobi.

Izvor: B92

Nedelja, 18.06.2017.

23:06

Bezazleni poraz odbojkaša od Brazila
Foto: Odbojkaški savez Srbije

Brazilci su odigrali mnogo bolje od izabranika Nikole Grbića i na kraju potpuno zasluženo slavili rezultatom 25:22, 25:16, 17:25, 25:23.

Ovim neuspehom ‘Orlovi’ su dozvolili Brazilcima da ih preskoče na tabeli, ali su već uspeli da se plasiraju na završni turnir gde će imati priliku da im se revanširaju za poraz.

Srbija je završila na drugom mestu na tabeli Prve divizije sa skorom 6-3, odmah iza Francuske, koja će joj pored SAD biti rival na Fajnal-siksu.

Ekipa koju vodi Renan Dal Žoto od samog starta je nametnula ritam koji joj je više odgovarao i počeo da pravi razliku. Na početku su došli do dva poena prednosti, Bruno je snažnim napadima održavao (6:4), da bi se sredinom seta Brazil odlepio.

Srbija je uspela da se približi na -2, ali snage za povratak u tom delu igre nije bilo, pa je protivnički tim samo nastavio na krilima dobre igre da pravi razliku.

Valas je odličnim smečom doneo 8:5 pred prvi tehnički tajm aut u drugom setu, posle Brunovog bloka već je bilo +5, pa je prednost samo rasla do 2-0 u setovima.

Grbićevi igrači trgli su se u trećem delu – Ivović je prednjačio, Srbija je smanjila prednost rivala, ali je ‘momentum’ kratko bio na strani naših igrača. Brazil je pojačao tempo i došao do šestog trijumfa u ovogodišnjem takmičenju.

Odbojkaška reprezentacija Srbije igra jubilarni, 20. put u Svetskoj ligi, a do sada je osvojila devet medalja.

Srbija je do sada 12 puta igrala na finalnim turnirima Svetske lige, a ove godine će od 4. do 8. jula braniti trofej u Kuritibi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: