VAR u punom sjaju – video i Čileu poništio pogodak

Samo nekoliko sati pošto je poništen pogodak fudbalerima Portugala nakon pregledanja video snimka, to se dogodilo i na meču Čile – Kamerun u grupi B.

Izvor: B92

Nedelja, 18.06.2017.

20:52

VAR u punom sjaju – video i Čileu poništio pogodak
EPA/SERGEI ILNITSKY

Kup konfederacija jedno je od prvih takmičenja na kojem će biti korišćena video tehnologija za pomoć sudijama (VAR – video assistant referee) i već se u više navrata pokazala korisnom.

Prvo je poništen gol Andrea Gomeša zbog ofsajda Pepea, što je direktno uticalo na rezultat utakmice Portugal – Meksiko, a sada je nakon nekoliko minuta razmatranja sudija Damir Skomina preinačio odluku kod pogotka Eduarda Vargasa.

Napadač Čilea je u finišu prvog dela zatresao protivničku mrežu na asistenciju Vidala, a sudija iz Slovenije je tek nakon sugestije kolega poništio vođstvo Južnoamerikanaca. Vargas se nalazio u minimalnom ofsajdu i VAR je još jednom pokazao da će biti veliki korak unapred kada je regularnost u pitanju.
Eduardo Vargas Canceled by Video Assistant... by wc2018

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: