"Orlićima" dominacija na terenu, Portugalu 3 boda

Mlada reprezentacija Srbije izgubila je od Portugala sa 2:0 u prvoj utakmici Evropskog prvenstva u Poljskoj za igrače do 21 godine.

Izvor: MLJ

Subota, 17.06.2017.

18:00

StarSport

"Orlići su u utakmici bili bolji rival, ali je Portugal mnogo bolje iskoristio šanse koje su mu se ukazale u 37. i 88. minutu.

Za Portugal su pogađali Gedeš i Fernandeš, a Portugal je iz tri udarca ka golu Srbije postigao dva gola i odneo sva tri boda na startu šampionata.

Srbija se već posle uvodne utakmice zbog sistema takmičenja nalazi u teškoj situaciji, jer dalje prolaze najbolje tri ekipe i najbolji drugi iz grupa. Mladoj reprezentaciji Srbije su sada u grupi sa Makedonijom i Španijom potrebne pobede. Španija je prvi favorit, dok se Makedoniji daje najmanje šansi da osvojio prvenstvo.

Portugal je prvi zapretio u utakmici. Već u četvrtom minutu pogodili su stativu posle dobro izvedenog prekida, a Srbija je u tom trenutku imala sreće. Već u nastavku prvog poluvremena "Orlići" se oslobađaju pritiska i napadaju. Đurđević je imao odličnu priliku posle pasa kroz sredinu, šutirao je pored gola. Potom je odbrani Portugala pobegao i Čavrić, ali je golman Varela izbio loptu i sprečio stopostotnu šansu.

Marka Grujića, kome fali da igra utakmice na klupskom nivou sprečio je u jednom napadu Kanselo, a Srbija je opasnije napade u prvom poluvremenu vukla po desnoj strani.

Hladan tuš za "Orliće" desio se u 37. minutu kada je posle odbrane Milinković-Savića u petercu loptu glavom dočekao Gedeš, a Portugal dolazi od gola iz druge prave prilike na meču.

Srbija nije pala u igri, a izabranici Nenada Lalatovića su u drugom delu igre nastavili još dominantnije da igraju. Čuvali su loptu, pretili preko Grujića, Gaćinovića i Radonjića. Srđan Plavšić i Nemanja Radonjić su se pokazali kao odlične izmene u drugom delu, iz igre je izašao i Đurđević koga je zamenio Ožegović, ali je Srbiji falilo sreće da dođe do izjednačenja.

Srbija je ređala šanse, u finišu su se naši reprezentativci umorili što je Portugal u 88. minutu iskoristio i dao drugi gol iz tri šuta ka okviru gola. Kroz sredinu je loptu podigao Renato Sančez, kapiten Portugala Fernandeš je sa boka izašao sam ispred gola Srbije i plasirao je u levi ugao za 2:0. Portugal je tim golom postavio konačan rezultat i osvojio prva tri boda.

Meč između Srbije i Portugala igran je u Bigošču, gledalo ga je 10.700 ljudi. Drugi meč u grupi igraju Španija i Makedonija.
StarSport
Tok meča:

Marko Grujić dobija već u četvrtom minutu žuti karton posle starta nad Gedešom koji nastupa za francuski Paris Sen Žermen. Kapiten Portugala Fernandeš izvodi slobodan udarac.

Stativa za Portugal! Posle centaršuta Fernandeša, na petercu je po levoj strani sam ostao Ruben Neveš, ali je plasirao loptu u stativu gola koji brani Milinković-Savić.

Imala je Srbija dva solidna napada u prvih deset minuta i pokazuju da žele da napadnu. Gaćinović je propustio jednu dobru priliku lošim dodavanjem ka Đurđeviću.

Prva ozbiljnija šansa za srpsku reprezentaciju u 11. minutu! Dobro ubacivanje Gajića po desnoj strani, centaršut po zemlji ka Grujiću, ali Grujić izblokiran u poslednjem trenutku. Kanselo je otklonio opasnost za Portugal.

U situacijama kada Portugalci povuku loptu unazad, na njih izlazi više igrača Srbije, a naši igrači pokušavaju da se u takvim situacijama brzo transformišu iz faze odbrane u napad.

Na odbijenu loptu u 18. minutu natrčava Čavrić na oko 25 metara od gola, Semedo ga faulira i dobija žuti karton, prvi za Portugalce. Slobodan udarac izvodi Živković, ali pogađa živi zid.

Prvo uzbuđenje posle desetak minuta. Živković šalje pravovremeni pas u prostor, Đurđević izlazi iskosa sa desne strane ispred gola Portugala, ali iz prve šalje loptu pored gola. Srbija je u 28. minutu propustila najbolju šansu do sada.

Samo minut kasnije sam ispred golmana izlazi Čavrić, ali golman Portugala prvi dolazi do lopte i izbija je ispred srpskog igrača.

Srbija uglavnom do prilika dolazi napadima preko Gajića i Živkovića na desnoj strani u prvih pola sata utakmice. Najveći posao za našu reprezentaciju obavlja sredina terena koja agresivnom igrom dolazi do lopte i rasterećuje odbranu.

Portugal mnogo opasniji posle prekida u 35. minutu što je pokazao Diogo Žota.

Gol za Portugal u 37. minutu! Dobro kombinuju Žota i Podense, Podense centrira loptu koju izbija Milinković-Savić ali se ona na sreću Portugalaca odbija do Gedeša koji je glavom šalje u nebranjenu mrežu sa pet metara.

Srbija je posle prvih 45 minuta bila bolji i konkretniji rival. Kanselo je sprečio Grujića, loš šut Đurđevića, a Varela Čavrića da Srbija postigne gol. Umesto toga, u strelce se upisao Gedeš, a Srbija u drugom poluvremenu juri minimalan zaostatak protivnika.
StarSport
Čavrića je na poluvremenu zamenio Srđan Plavšić u timu Srbije, a i u timu Portugala je bilo promena.

Đurđević je već na početku drugog poluvremena dao gol, ali je gol poništen jer je linijski sudija podigao zastavicu zbog očiglednog ofsajda kapitena Srbije.

Ruben Neveš kreće da vuče napad posle atraktivnog driblinga na svojoj polovini, zaustavlja ga Gaćinović i dobija žuti karton. Nedugo zatim Fernandeš centrira, a Karvaljo kasni na loptu i propušta ozbiljnu priliku za Portugal.

Marko Grujić u 53. minutu šutira sa distance po prvi put, ali Varela siguran na golu.

Deset minuta od početka drugog poluvremena, dva igrača Srbije su dobila žute kartone. Posle Gaćinovića, žuti karton francuski sudija Bastijan pokazuje i Antonovu.

Posle ne toliko zanimljivih 13 minuta u nastavku Srbija po desnoj strani dolazi u stopostotnu šansu! U prilici se posle centaršuta Živkovića u petercu sam našao Grujić koji je loptu glavom uputio pored gola Varele. Šansa Grujića je bila najbolja do sada.

Srbija je ulaskom Plavšića posle poluvremena počela više da napada po levoj strani i preti centaršutevima i sa te strane. U drugom delu imali su srpski igrači i dva kornera koje Portugalci lako brane.

Gaćinović je posle novog centaršuta u 61. minutu loše zahvatio loptu nogom, pa ona odlazi pravo u ruke portugalskog golmana.

U igru je za Portugal ušao i igrač Bajerna Renato Sančez, umesto Karvalja. On nije igrao od početka zbog upale uha.

Nemanja Radonjić menja Marka Grujića u 68. minutu, a pet minuta kasnije iz igre izlazi Đurđević i ustupa mesto Ognjenu Ožegoviću. Kapitensku traku je od Đurđevića preuzeo Maksimović.

Radonjić se pokazao kao odličan potez u napadu Srbije. Mladi igrač Rome je u dva navrata opasno pretio. Dobar dribling udesno i šut sa ivice kaznenog prostora, a onda i "raketa" iz šesnaesterca posle kornera Srbije. Na nesreću naših reprezentativaca, oba udarca su otišla preko gola.

Fernandeš u 81. minutu dobija žuti karton, ali uspeva da spreči kontru Srbije posle kontranapada koji su istrčali njegovi saigrači.

Plavšić i Radonjić konstantno pritiskaju odbrambene linije Portugala, a Srbija ima skoro duplo više pokušaja ka golu Portugala (11 prema 6 do sada).

Portugalci na sve načine pokušavaju da uspore igru. Jedinu pravu šansu propušta Madeiroš u 86. minutu.

Sančez ka Fernandešu kroz sredinu i Portugal vodi sa 2:0 u 88. minutu. Majstorija Renata koji je kapitena Fernandeša izbacio samog ispred golmana Srbije, a Fernandeš je iz prve plasirao u ugao gola Srbije.

Srbija do kraja nije uspela da postigne ni utešni gol, a sudija iz Francuske je posle dva minuta nadoknade odsvirao kraj, a "Orlići" su već posle uvodnog poraza od Portugala u teškoj situaciji dok čekaju utakmice sa Makedonijom i Španijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

233 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: