Sezona iz snova – tripla kruna Crvene zvezde!

Ekipa Crvene zvezde treću godinu zaredom postala je šampion Srbije, pošto je u finalu sa 3-0 u seriji savladala FMP.

Izvor: PT

Petak, 16.06.2017.

19:50

Sezona iz snova – tripla kruna Crvene zvezde!
StarSport

Izabranici Dejana Radonjića još jednom su pokazali ko je glavni, kada je u pitanju košarka u Srbiji, ali u regionu.

Pobedom nad FMP od , Zvezda je stigla do triple krune, pošto su trofeju u Kupu i ABA ligi dodali i ovaj iz Košarkaške lige Srbije.

Biće ovo prvi put da je Zvezda uspela da osvoji tri uzastopne titule, još od sredini 50-tih kada su crveno-beli osvojili deset zaredom.

U trećem meču crveno-beli su slavili sa 87:57, pa je krenulo veliko slavlje.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Ognjen Dobrić sa 25 poena koji je dobio i epitet najboljeg strelca i najkorisnijeg igrača finala. Pored Dobrića, odlično u trećoj utakmici odigrao je i Nemanja Dangubić koji je ubacio 16 poena.

Kod gostiju, po 13 poena ubacili Aleksa Radanov i Ajzea Ostin.
Foto: Starsport
Od starta utakmice izabranici Dejana Radonjića nametnuli su svoj ritam i poveli sa velikih 13:0. Odličnu partiju u ovim trenucima igrao je Ognjen Dobrić koji je ubacio čak 15 poena u prvoj deonici koja je završena rezultatom 30:9.

Tokom druge četvrtine dosta se usporio ritam, međutim ni tada FMP nije uspeo da priđe na neki prihvatljiv zaostatk. Jednostavno crveno-beli su bili prejaki i na poluvreme otišli sa prednošću od 22 poena, 46:24.

Start treće deonice obeležila je slična igra kao u prvoj četvrtini. Zvezda je nastavila da gazi, pogađali su gotovo svi igrači i ako na poluvremenu nije bilo 100 posto (bilo je 99,9) jasno ko je pobednik, treći period je rešio svaku nedoumicu.

U poslednjoj četvrtini viđena je "revijalna" utakmica, sve je bilo rešeno i igrači oba kluba to su prihvatili. Na kraju rezultat je glasio 87:57.

I četvrtina:

StarSport
1' U prvom minutu Zvezda preko Mitrovića i Dobrića stavlja do znanja FMP da se neće naigrati mnogo u ovom meču, 4:0.

2' Serija Zvezde samo je rasla, a preko Ognjena Dobrića dolazi do ogromnhih 11:0. Klub iz Železnika u ovim trenucima ne može da se sastavi.

4' Prve poene FMP uspeo je da postigne sa linije penala, 13:2. U narednom napadu Zvezda nije uspela da pogodi, pošto je Dženkins izgubio drugu utakmicu na meču.

5' Svoj 13 poena na meču postigao Ognjen Dobrić, koji je ušao veoma raspoložen u meč. Apić je postigao prvi poen iz igra za goste iz Železnika, ali je onda opet Dobrić iz kontra-napada povećava na 17:2.

7' Pogotkom Marka Gudurića za dva poena, prednost je iznosila maksimalnih +18, 24:6.

9' Košem Nemanje Dangubića, na asistenciju Nejta Voltersa razlika je prvi put otišla na +22, 28:6.

10' Do kraja prvih 10 minuta nije bilo uzbuđenja, a čini se da je utakmica već sada rešena, 30:9.

II četvrtina:

Foto: Starsport
11' Na startu druge deonice FMP preko Apića postiže prve poene. Dok je na drugoj strani Dangubić promašio u dva navrata.

12' Ipak, ono što nije mogao popularni Danga, jesu Volters i Dobrić koji su prednost opet vratili na +20, 35:11. Na drugoj strani ređale su se izgubljene lopte, prvo Bursaća, a potom i Ljubičića.

14' Devetnaestim, da dobro ste čuli, devetnaestim poenom u devet minuta igre Ognjen Dobrić pokazuje u kakvoj se formi nalazi, 38:15.

15' Posle nekoliko "praznih" napada FMP je uspeo da veže dva napada zaredom, prvo je Davidovac pogodio, a potom i Radanov 40:20.

16',17' U ova dva minuta nije se dešavalo ništa spektakularno, a posle pogotka sa linije za slobodna bacanja Branka Lazića prednost je iznosila +23, 43:20. FMP nije iskoristio momentum i upropastio je nekoliko prilika da priđe na nešto prihvatljiviju razliku.

20' Do kraja četvrtine Zvezda je samo odrađivala posao, a na pauzu se otišlo sa rezultatom 46:24.

III četvrtina:

Starsport
21' Start drugog poluvremena obeležila je požrtvovana igra Zvezde, iako ima veliku prednost. Trojku za 49:24 pogodio je Marko Simonović.

22' Kuzmić je potom bio precizan sa linije za slobodna bacanja, posle kojeg je prednost prvi put otišla na +30. 54:24. Prve poene za FMP u trećoj deonici postigao je Marko Ljubičić.

23' Posle trojke Ognjena Dobrića koji je postigao 22 poen, Alimpijević je morao da zatraži tajm-aut, 57:29.

24' Na utakmici je sve odavno rešeno, međutim to ne sprečava crveno-bele da "melju" i dalje. Posle pogotka Branka Lazića prednost je iznosila maksimanih +33, 62:29.

27' U narednim minutima FMP je zaigrao nešto bolje i da preko Ostina smanji na ispod 30, 66:38. Ipak to nije potrajalo, pošto je Milko Bjelica postigao četvrti poen na meču.

30' Do kraja treće četvrtine viđena je ujednačena igra, a Aleksa Radonov u ovim trenucima pružao je odličnu partiju. Deonica je završena košem Mitrovića i rezultatom 75:42.

IV četvrtina:

Foto: Starsport
31' Jasno je da je ovde sve gotovo. Prve poene u četvrtoj četvrtini za Zvezdu postiže Nemanja Dangubić sa linije za slobodna bacanja.

33' Na drugoj strani, Dragan Apić upisao je na semafor poene u četvrtoj deonici za FMP, 77:48.

35' Posle pogotka Čarla Dženkinsa razlika je otišla na +33, a u Pioniru je nastalo ogromno slavlje, s obzirom da je Amerikanac zakucao.

40' Na kraju, konačan rezultat bio je 87:57.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

245 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: