Saša Ilić drži rekorde i u Ligi šampiona

Pred start novih sezona Lige šampiona i Lige Evrope, Evropska fudbalska unija (UEFA) objavila je listu zanimljivih rekorda.

Izvor:

Petak, 16.06.2017.

14:00

Saša Ilić drži rekorde i u Ligi šampiona
Getty Images

"Do čekamo prve žrebove za sezonu 2017/2018, UEFA vam predstavlja 'Kritijane Ronaldoe i Lionele Mesije' kvalifikacija", novodi se na sajtu UEFA.

Na jednoj od dve vesti naslovnu fotografiju krasi legendarni kapiten Partizana Saša Ilić, koji je uz bezbroj velikih dostignuća u crno-belom dresu uspeo da ostavi i trag u evropskim takmičenjima.

Sale je rekorder po broju nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope sa 69 utakmica, 12 više od Kostasa Haralabidisa sa Kipra, odnosno 14 u odnosu na Vitalija Rodionova iz BATE Borisova.

Takođe, momak koji 30. decembra ulazi u petu deceniju života, kao igrač sa najviše nastupa u istoriji Partizana, rekorder je i po broju utakmica samo u kvalifikacijama za elitno takmičenje.

Ilić je igrajući za Partizan, Galatasaraj i Salcburg sakupio 51. duel u borbi za Ligu šampiona, a ovde drugo mesto drži spominjani Rodionov sa pet manje.

Kapiten crno-belih će imati priliku da dodatno uveća svoj rekord, pošto Partizan već narednog meseca očekuje novi pokušaj za ulazak u odabrano društvo.

Svoje mesto na listi rekorda, koju možete pogledati OVDE i OVDE, pronašao je i Partizan, pošto je samo zagrebački Dinamo (76) više puta igrao kvalifikacije za Ligu šampiona od tima iz Beograda (64), dok je, gledajući i preostala takmičenja raspored isti – Dinamo 99, Partizan 92, Rozenborg 86.

Za kraj, tu je i jedan bivši igrač crno-belih – Brazilac Kleo deli treće mesto na večnoj listi strelaca u kvalifikacijama sa 12 pogodaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: