Dvejn Vejd "urekao" Kajrija Irvinga pred finale

Uoči pete utakmice finala NBA lige između Klivlenda i Golden Stejta na Tviteru se povela rasprava ko je bolji finišer na obruču, Dvejn Vejd ili Kajri Irving.

Izvor: MLJ

Utorak, 13.06.2017.

07:11

Dvejn Vejd
Foto: Getty images

Bek Čikago Bulsa i legenda Majamija se u raspravu uključio jednostavnim tvitom "Ujka Dru" sugerišući da je bolji Irving.

Priznanje slavnog "Fleša" nije pomoglo Kajriju pred petu utakmicu finala jer mu se nisu ponovile partije koje je pružao u trećem i četvrtom meču protiv Golden Stejta.

Lucidni prodori kojima je "terorisao" Golden Stejt tokom ta dva meča, uglavnom nisu prolazili u poslednjem susretu, pa je Irving jedan od razloga što je Klivlend izgubio. Kajri je u poslednjem meču šutirao 9/22 iz igre.

Bek Kavsa tokom prvih šest sezona svoje karijere četvrtinu šuteva upućuje iz neposredne blizine obruča, a pogađa u gotovo 60 odsto situacija.

S druge strane, Vejd je u prvoj i drugoj sezoni u skoro 50% situacija išao na obruč, a prosečno u prvih šest godina karijere u 38% situacija išao na polaganje ili zakucavanje i pogađao u 63% slučajeva.

"Fleš" je tokom serije Klivlenda i Golden Stejta podržavao svog prijatelja Lebrona Džejmsa koji je u osmom finalnom pohodu peti put ostao bez titule.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: