Sve je spremno za Sportske igre mladih

Sportske igre mladih (SIM), četvrte po redu, zvanično će biti otvorene u ponedeljak od 11 časova na terenima Sportskog centra Jezero u Kikindi.

Izvor:

Subota, 20.05.2017.

09:57

Sve je spremno za Sportske igre mladih
igremladih.rs

Organizatori su na konferenciji za medije istakli da je sve spremno za takmičenja školske dece u osam sportova, koja će se ove godine održati pod pokroviteljstvom premijera Aleksandra Vučića.

Jelena Krvopić, koordinatorka Severno banatskog okruga za školski sport izjavila je da je u organizaciji velika pomoć stigla od grada Kikinde i svih direktora Osnovnih škola.

"Roditelji mogu da budu spokojni jer će deca ceo dan biti apsolutno bezbedna. U saradnji sa Saobraćajnom policijom biće zatvorene sve okolne saobraćajnic", istakla je ona i posebno se zahvalila zamenici gradonačelnika Bosiljki Srdić i predsednici SIM Ivani Jovanović.

Zamenik gradonačelnika Bosiljka Srdić oduševljena je koliko su ove Igre rasprostranjene i značajne za region:

"Nama je veliko zadovoljstvo što smo podržali ovako veliki projekat. Sportske igre mladih su projekat za decu i omladinu, čiji je osnovni cilj promocija zdravog života i prijateljstva. Pod sloganom "Živimo život bez droge, jer droga uzima život“ osnovcima Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine omogućeno je da se potpuno besplatno takmiče".

Predsednik SIM Srbije Ivana Jovanović istakla je zadovoljstvo što se Igre otvaraju u Kikindi.

"Hvala gradonačelniku i zamenici gradonačelnika i svim našim divnim prijateljima iz sveta sporta, koji su dali sve od sebe, da Kikinda prošle godine zablista u punom sjaju. Tada su oboreni svi rekordi u svim sportovima, disciplinama i za Srbiju i za region. Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, regionalna manifestacija koja je do sada okupila preko milion učesnika", izjavila je Jovanović.

Na ovogodišnjim Sportskim igrama mladih ucecstvovaće više od 150.000 dece iz regiona u 30 sportova, a finale će se održati od 20. do 30. avgusta u Splitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: