Đoković se ponovo žalio na terene u Rimu

Mnogi teniseri bili su nezadovoljni terenima na Mastersu u Rimu, a najglasniji među njima bio je Novak Đoković.

Izvor: ÐN

Petak, 19.05.2017.

12:26

Đoković se ponovo žalio na terene u Rimu
EPA/ETTORE FERRARI

Đoković je nekoliko puta od početka turnira govorio kako bi trebalo napraviti promene u održavanju šljake, a sada je ponovio da je za to potrebno više vremena.

“Ne znam kako je na drugom stadionu, ali nisam čuo mnogo pozitivnih komentara. Centralni teren takođe nije kakav je nekada bio”, rekao je Đoković.

Novak je rekao da u prestonici Italije ne rade na pravi način jer bi trebalo da teren bude otvoren tokom čitave godine.

“Šljaka je vrlo delikatna podloga. Kako bi bila u najboljem stanju, kako bi podloga bila stabilna, mora da se na njoj igra najmanje tri meseca pre turnira. Teren bi trebalo da se koristi svakodnevno u tom periodu. Nažalost, u Rimu tradicionalno imamo ovakve probleme”.

On je istakao da je kasno nešto menjati kada počne takmičenje.

“Ljudi koji održavaju terenu daju sve od sebe. Dobri su momci i stvarno se trude, ali kada turnir krene, ne postoji mnogo toga što možete da učinite. Organizatori treba da postave teren mesecima pre početka Mastersa, a koliko sam razumeo, dva najveća terena se ne koriste mnogo. Na njima se igra samo tri-četiri nedelje pre turnira, ali inače ne. Naravno da ne možete da očekujete onda da će teren biti dobar”, dodao je Novak.

Rafael Nadal nije bio toliko nezadovoljan, ali i on ističe kako je kvalitet podloge slabiji nego na drugim mestima.

“Ne znam, tereni nisu loši, ali nisu ni najbolji na turu. Međutim, nisu toliko loši, zar ne? To je dobar teren, ali je istina da je onaj u Monte Karlu neverovatan, baš kao i u Barseloni. U Madridu je posle plave šljake mnogo poboljšana podloga – potpuno su je renovirali. Pre plave šljake, teren nije bio dobar, ali je od tada napravljen veliki napredak. Ne znam šta se ovde događa tokom godine, ali je lakše održavati teren ako klub radi tokom čitave sezone. Ipak, nisu toliko loši – dobri su, ali ne i savršeni”, zaključio je Rafa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: