Đoković bez šansi, Nadal ubedljiv za finale!

Srpski teniser Novak Đoković poražen je u polufinalu Mastersa u Madridu od Rafael Nadala sa 2:0 (6:2, 6:4).

Izvor: PT

Subota, 13.05.2017.

15:50

Đoković bez šansi, Nadal ubedljiv za finale!
Getty Images

U jubilarnom 50. okršaj dvojice velikana, koje je ujedno i najveće rivalstvo u istoriji 'belog sporta', viđena je slaba igra Đokovića koji doživeo 24. poraz od Španca.

Drugi reket planete bio je branilac titule u 'Magičnoj kutiji', a protiv Nadala je imao je sedam pobeda u prethodnih sedam mečeva. Međutim posle 2014. godine, Rafa je uspeo da ostvari trijumf protiv Novaka Đokovića.

Od starta meča videlo se da nešto ne funkcioniše u igre Đokovića, što je Nadal iskoristio da napravi dupli brejk 4:0. U petom gemu Novak je uspeo da dođe do prvog gema na meču, međutim igra mu se nije pomerala na bolje.

Nadal je nastavio da svojom prepoznatljivom igrom dominira, a srpski teniser do kraja prvog seta uspeo je da osvoji još jedan gem. Upravo u drugom usvojenom gemu, Rafa je imao priliku da sa 6:1 dobije prvi set, međutim Đoković je spasao brejk i set loptu.

Ipak, naredni gem protekao je isto kao i svi prethodni petog tenisera planete, koji veoma lako dobija prvi set 6:2. U nastavku meča viđena je veća borba, ali igra Novaka Đokovića nije bila na prepoznatljivom nivou. Nadal je ponovo krenuo furiozno, napravivši brejk u prvom gemu drugog seta, koji u narednom lako potvrdio.

Međutim tada je usledila nešto bolja igra srpskog tenisera koji je uspeo da vrati brejk i izjednači na 2:2. Kada se činilo da se drugi reket sveta vratio u meč, Rafa je ponovo zaigrao kao u prvom setu, napravivši brejk koji je lako čuvao do odlučujućeg gema.

Pri rezultatu 5:4 za Španca, sve je vodilo ka 24. pobedi Nadala s obzirom da je imao dve uzastopne meč lopte. Tada je Novak ponovo malo začinio stvari, pošto je spasao dve meč lotpe i stigao do brejk.

Ali to je bilo sve od Srbina, koji je izgubio naredna tri poena i tako ispao u polufinalu Mastersa u Madridu.

Drugo polufinale na programu je od 21.30, a sastaju se Urugvajac Pablo Kuevas i Dominik Tim iz Austrije.
Getty Images
Prvi poen na meču pripao je Špancu, koji je dobro pročitao zamisao Đokovića. Potom je usledila greška srpskog tenisera za 0:30, a posle kraće razmene, Đoković ponovo greši. Nadal je došao to tri brejk lopte, iskoristivši odmah prvu.

Početak prvog gema Rafe izgledao je slično kao i Novakov. Drugi teniser planete posle dve greške protivnika dolazi do 0:30. Međutim, dobrim servisom i poklonom Đokovića, Nadal izjednačuje 30:30. U naredna dva poena igrači su razmenili po poen, za prvi djus na meču.

Posle duge razmene, Đoković je ponovo pogrešio, a zatim dobrim servisom Rafa je poveo sa 2:0.

Očigledno je da Đokoviću igra slabije funkcioniše što je Nadal ponovo iskoristio da dođe do 15:30, a potom i do dve brejk lopte. Španac odličnom forhend dijagonalom dolazi do velikih 3:0.

Četvrti gem nam ništa nije doneo, pošto je peti teniser sveta bez igubljenog poena dobio svoj servis gem.

Konačno srpski teniser pronalazi neki ritam, a pre svega dobri servisom dolazi do tri gem lopte. Međutim sjajnim riternom, Novakovom petom neiznuđenom greškom iz bekhenda i još jednom forhend paralelom Nadal dolazi do izjednačenja.

Usledila je greška Španca, a potom i dobra igra na mrežu Đokovića za prvi osvojen gem srpskog tenisera.

Peti reket sveta slabije je igrao i servirao u šestom gemu seta, što je Đoković uspeo da iskoristi za 30:30. U veoma važnom poenu viđena je duga razmena, a Španac odličnom bekhend paralelom dolazi do gem lopte, a zatim sjajnim servisom povišava na 5:1.

U sedmom gemu prvog seta videli smo i prvu frustraciju kod Đokovića. Jednostavno “Kralj šljake“ je igrao dobro, dok je Novak bio veoma loš, pa i ne čudi što se srpski teniser muči na svaki svoj servis.

Španac je imao set loptu, međutim dobrom igrom na mreži Srbin spašava i dolazi do gem lopte. Duplom servis greškom Novak je poklonio poen Nadalu, ali je zato odličnim forhendom, a onda i dobrim bekhendom smanjio na 5:2.

U osmom gemu prvog seta, Nadal je servirao za prvi set. Đoković ponovo nije imao šansu u Rafinom gemu, koji je ovaj lako dobio za vođstvo u prvom setu, 6:2.
Getty Images
Slična igra viđena je na startu drugog seta, kada je greškama Đokovića, Nadal ponovo uspeo da dođe do brejk lopte, koju je naravno peti teniser planete iskoristio.

U prvom servis gemu Nadala u drugom setu, viđena je od starta meča ujednačena igra. Međutim, Španac je odigrao par dobrih poena i došao do gem lopte, koju je lako iskoristio.

Đoković konačno pronalazi dobar ritam i bez izgubljenog poena dobija treći gem drugog seta.

Dobru igru iz prethodnog gema Đoković prenosi na naredni i po prvi put na meču stiže do 0:30. Ali jeftinom greškom, drugi reket planeta poklanja poen Špancu, a potom “Kralj šljake“ dobro razmenom stiže do izjednačenja. Dobrim servisom Nadal dolazi do gem lopte, međutim Đoković je uzvratio sjajnim riternom za djus.

Odlično igrom sa osnovne linije srpski teniser dolazi do brejk lopte, koju je i uspeo da iskoristi za 2:2.

Međutim, u narednom gemu duplom servis greškom Novak ponovo daje polu šansu Špancu 15:30. Usledila je duga razmena, a Nadal je začuđujuće pogrešio za 30:30. Do kraja gema Nadal nije iskoristio prvu brejk loptu, ali zato jeste drugu za ponovno vođstvo 3:2.

Činilo se da će Rafa lako potvrditi brejk, pošto je imao tri uzastopne gem lopte. Međutim, Novak je uspeo da dobije dva poena i zakomplikuje malo stvari. Ipak dobrom igrom u narednom poenu Nadal je potvrdio brejk.

Prilikom drugog poena u sedmom gemu viđen je najlepši potez Đokovića koji je sjajnim “drop šotom” izjednačio 15:15. U narednom poenu drugi igrač sveta imao je incijativu, koju nije uspeo da iskoristi pa je Rafa poveo sa 15:30.

Usledila je sjajna bekhend dijagonala Novaka, a potom i greška Španca za dobijen gem srpskog tenisera.

Rafael Nadal nastavio je sa dobrim servisima i bez izgubljenog poena dobija gem, koji ga je približio finalu Mastersa u Madridu, 5:3.

Đoković se nije predavao i sa jednim igubljenim poenom na svoj servis gem smanjuje na 5:4.

Novak je odlično krenuo u odlučujućem gemu, očistvši liniju iz bekhend paralele 0:15. Ipak, Nadalu su pripala naredna tri poena, pa je tako došao do dve meč lopte. Novak je uzvratio dobivši tri uzastopna poena, čime je došao do brejk lopte.

Međutim, Nadal je čvrsto odlučio da prođe u finale Madrida, što je pokazao i na terenu. Na kraju Đoković nije iskoristio brejk loptu, a Rafael Nadal jeste treću meč loptu za 24. trijumf protiv srpskog tenisera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

525 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: