Nenadić u poslednjoj sekundi doneo pobedu Srbiji

Rukometna reprezentacija Srbije ostvarila je važnu pobedu nad Rumunijom, 23:22, u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. godine.

Izvor: PT

Četvrtak, 04.05.2017.

21:23

Nenadić u poslednjoj sekundi doneo pobedu Srbiji
Starsport

Izabranici Jovice Cvetkovića golom Petra Nenadića u poslednjoj sekundi slavili su kao gosti.

Na početku utakmice viđena je rezultatska klackalica, međutim dobrom odbranom i realizacijom u napadu, Srbija je posle 30 minuta imala prednost od četiri gola, 13:9.

U drugom poluvremenu viđena je prava drama, Srbija je imala prednost od 22:20 pet minuta do kraja, ali su lošom igrom u napadu naši rukometaši dozvolili Rumunima da postignu dva gola za izjednačenje.

Tada na scenu stupa Petar Nenadić koji na samo tri sekunde do kraja golom donosi veoma važnu pobedu u borbi za plasman na EP u Hrvatskoj.

Rukometna reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu na gostovanjima, u prvom kolu kvalifikacione grupe D slavila je u Poljskoj, a onda, neočekivano, izgubila kao domaćin od Belorusije.

Tri selekcije, pored naše, Rumunija i Belorusija, imaju po dve pobede i poraz posle tri kola, Poljaci, favoriti u grupi, su izgubili sva tri meča. U četvrtak su bolji bili Belorusi, 32:23.

U četvrtom kolu, u nedelju, Srbija u Kragujevcu dočekuje Rumuniju, Poljska Belorusiju.

Na Evropsko prvenstvo sledeće godine u Hrvatskoj plasiraće se po dve selekcije iz svake grupe, kao i najbolji trećeplasirani tim iz svih sedam grupa. Šesnaesti učesnik prvenstva je domaćin, Hrvatska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: