Sparsi na Roketse, Toronto umalo ispustio +25

San Antonio Sparsi i Toronto Reptorsi plasirali su se u polufinala konferencija plej-ofa NBA lige.

Izvor:

Petak, 28.04.2017.

08:13

Sparsi na Roketse, Toronto umalo ispustio +25
Getty Images

Teksašani su slavili u šestom meču prve runde Zapada protiv Grizlisa u Memfisu 103:96 za ukupnih 4-2 u seriji i okršaj sa Hjuston Roketsima u borbi za finale.

Istim rezultatom, takođe u gostima, Kanađani su porazili Milvoki Bakse 92:89, ali je malo nedostajalo da ispuste ogromnih 25 poena viška, pa će za finale Istoka igrati sa akutelnim šampionima Klivlend Kavalirsima.

Naredne noći na programu su još tri para – Atlanta Hoksi pokušaće da ostanu u životu protiv Vašington Vizardsa (3-2), kao i Bulsi u Čikagu protiv Boston Seltiksa (3-2), dok će Džezeri ukoliko slave protiv Los Anđeles Klipersa u Juti (3-2) zakazati duel sa Golden Stejt Voriorsima.
Getty Images
Sparsi i Grizlisi odigrali su još jedna kvalitetan i neizvestan meč, ali domaćin, i pored boljeg početka i vođstva na poluvremenu, nije uspeo da izbori majstoricu u Teksasu i pokuša da ponovi podvig iz 2011. godina, kada je sa 4-3 prošao dalje.

Meč sezone u redovima domaćina odigrao je Toni Parker sa 27 poena (10/12 za dva, 1/2 za tri) i četiri asistencije, a standardno odličan bio je i Kavaj Lenard sa 29 poena (7/14 za dva, 1/5 za tri), devet uhvaćenih lopti, četiri asistencije i tri ukradene.

Istakao se još i Lamarkus Oldridž dabl-dablom sa 17 poena i 12 skokova, kao i rezervista Peti mils sa 10 poena.

Kod gostiju je najbolji bio Majk Konli sa 26 poena (4/9 za dva, 3/9 za tri), dok je Mark Gasol dodao 18 poena, šest asistencija i šet skokova, Vins Karter zabeležio je 12, Džejms Enis 11 poena, a Zek Rendolf imao je 13 poena i 11 uhvaćenih lopti. Reptorsi su takođe bili rešeni da završe posao u šestom meču, međutim – malo je nedostajalo da Baksi nadoknade ogromnih 25 poena minusa i stignu do susreta odluke. Ali, onda je Janis Adetokumbo, na tri razlike u poslednjem napadu, odlučio da ide na polaganje, da bi Demar Derozan potom sa linije bacanja potvrdio prolaz gostiju.

Upravo je Derozan i bio najbolji pojedinac Toronta sa 32 poena (12/21 za dva, 0/3 za tri), čak pet ukradenih, ali i četiri skoka i tri asistencije.

Zanimljivo je da je dvocifren učinak imao samo još Kajl Lauri sa 13 poena i po četiri dodavanja i uhvaćene lopte, Norman Pauel ubacio je osam, a Patrik Peterson i Serž Ibaka po sedam poena, s tim da je Ibaka imao i 11 skokova.

Janis je još jednom predvodio Milvoki, ubacivši 34 poena (12/21 za dva, 1/2 za tri) i uhvativši devet lopti. Na terenu je proveo čak 46 minuta, a imao je i tri asistencije i po dve ukradene i blokade. Najbolje ga je pratio Kris Midlton sa 19 poena, dok je Metju Delavedova ubacio 12.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: