Englezima Svetski kup u ragbiju, zemlja u transu

Izvor: B92

Subota, 22.11.2003.

13:11

Default images

Reprezentacija Engleske osvojila je svetski kup u ragbiju koji je upravo završen u Sidneju. Engleska je u finalu posle velike borbe pobedila branioca titule, Australiju 20:17, posle produžetka.

U regularnom toku bilo je 14:14, a odlučujuće prednost u produžetku Engleska, je stekla šutem za 3 poena koji je realizovao Vilkinson koji je doneo sve poene Englezima u polufinalu protiv Francuske.

Ovo je prvi put u istoriji ovog takmičenja da je jedanna zemlja iz severne hemisfere osvojila trofej.

Meč je odigran u Sidneju pred više od 60 hiljada gledalaca, a odmah po završetku dramatične utakmice koja je trajala 100 minuta, sve vodeće TV stanice na ostrvu pod oznakom "hitno" prenele su vest da je Engleska osvojila Svetski kup u ragbiju, sportu koji je uz fudbal i kriket jedan od najpopularnijih u Engleskoj.

Procenjuje se da je veliko finale putem TV-a pratilo više stotima miliona gledalaca.

Bler čestitao, Erikson :"Podstrek za fudbalere"

Britanski premijer Toni Bler, koji je utakmicu gledao na televiziji u svojoj vikendici, uputio je čestitku engleskoj ragbi reprezentaciji. "Ovo je fantastičan dan za engleski ragbi i za Englesku. Ekipa može biti ponosna na svoju igru, duh i iznad svega na svoj karakter. Cela zemlja se ponosi vama", naveo je Bler.

Selektor engleske fudbalske reprezentacije Sven-Joran Erikson izrazio je nadu da će trijumf ragbista biti podstrek i motiv više za njegove fudbalere.

"Velika je stvar ući u finale i u njemu pobediti domaćina Australiju. Engleska je pobedila zahvaljujući izvanrednoj mentalnoj snazi. Ona je bila favorit od početka turnira i na licima igrača moglo se videti da veruju u trijumf. Svakom igraču treba odati veliko priznanje. Oni su lavovi", rekao je Erikson.

On je ocenio da je ovo veliki dan i za engleski sport uopšte.

"Želimo da i mi postignemo isti uspeh na Evropskom fudbalskom prvenstvu u Portugalu iduće godine", dodao je Erikson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: