Terzić: Partizan nema pravo da priča o poštenju

Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić kaže da se posle večitog derbija stvara ambijent za nedozvoljene, nekorektne i nesportske radnje Partizana.

Izvor: M.LJ.

Ponedeljak, 24.04.2017.

14:37

Terzić: Partizan nema pravo da priča o poštenju
Foto: Miloš Ljubisavljeviæ

On je izjavu predsednika Partizana Milorada Vučelića "da su Zvezda i Vojvodina i ranije igrali nameštene utakmice" nazvao ozbiljnim optužbama i klevetama.

Terzić napominje da je sa čelnim čovekom Partizana prethodno razgovarao o smirivanju tenzija između klubova, pa mu nije jasno to Vučelićevo istupanje u javnosti.

"Mislim da je Partizan klub koji ima najmanje moralnog prava da priča o poštenju. Pamtimo vrlo dobro njihovih šest titula i vrlo dobro znamo mnogo klubova sa kojima su igrali prijateljske utakmice i da su počinjali i sa dvadeset i nešto bodova prednosti u odnosu na Zvezdu", kaže Terzić.

Terzić ističe da Partizan ne odlučuje o tituli, već ona zavisi od Zvezde. Ljudima u Humskoj to smeta, pa se unapred priča o dogovoru između Vojvodine i Zvezde da Beograđani pobede. Generalni direktor se pita zbog čega niko u sličnom kontekstu ne spominje utakmicu Napretka i Partizana.

"Desi se utakmica u Kruševcu gde niko ne zna zašto sudija kod 1:0 poništi gol Plavšiću zbog ofsajda, svi smo svedoci da nije toga bilo. Niko ne govori o tome, a čitava javnost da li je bio penal nad Ruizom ili nije bio penal. To je jedno spinovanje javnosti i priprema ambijenta nečasne radnje od strane Partizana. Osećam da se ponovo vraćaju ona vremena koja su bila prisutna od 2008. do 2014. godine", dodao je Terzić.
Tavamba postiže gol pored Manojloviæa (Foto: Starsport)
Terzić je prokomentarisao kako je suđenje u derbiju bilo u korist večitog rivala Zvezde i naveo da je trebalo da Leonardo dobije crveni karton u 50. minutu utakmice, ali i faul nad golmanom crveno-belih posle koga je Tavamba dao drugi gol Partizana.

"U petercu je golman zaštićen kao beli medved, tu kontakta sa njime nema. Nema", naglasio je Terzić.

Da je Vojvodina pred utakmicu sa Crvenom zvezdom ostala bez trenera, javnost bi po njegovom mišljenju mnogo burnije reagovala.

"Mnogo ima prostora da mi strahujemo od sportskog i korektnog nadmetanja u Humskoj sledeće subote nego što oni veštački prave priču oko utakmice Crvena zvezda – Vojvodina. Sve mi ovo smrdi na ono ’Drž’te lopova’ da mogu ja da dignem prašinu i da nešto uradim", kaže Terzić.

Prvi čovek kluba iz Ljutice Bogdana kaže da je klub prodavao najbolje igrače da bi vraćao dugove, što će se promeniti kada klub bude na "nuli". Donald i Le Talek će ovog leta gotovo izvesno otići, a Zvezda će pokušati da se domogne evropskih takmičenja i ove godine.

Da bi bila u prilici da "napadne" Ligu šampiona, moraće da pobedi u narednih pet mečeva kako bi ostala na prvom mestu i uzela nacionalnu titulu.

Miloš Ljubisavljević

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

193 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: