Beker: Federer je kao Ali, Džordan i Pele

Boris Beker, bivši trener Novaka Đokovića, svrstao je Rodžera Federera u istu kategoriju sa legendama sporta – Muhamedom Alijem, Majklom Džordanom i Peleom.

Izvor:

Subota, 22.04.2017.

15:00

Beker: Federer je kao Ali, Džordan i Pele
Getty Images

Tridesetpetogodišnji Švajcarac proživljava drugu mladost u 2017. godini, od starta sezone osvojio je Australian Open (svoj 18. Grend Slem), Indijan Vels i Majami – ostvarivši 19 trijumfa i samo jedan poraz.

"Uporedio bih Federera sa veličinama kakve su Muhamed Ali, Majkl Džordan i Pele jer se izdigao na drugačiji nivo. On radi nešto što se naziva nemogućim. Privlači milione novih navijača, koji savršeno znaju šta znači ostariti. Istovremeno, zaustavlja vreme – igra i izgleda kao da mu je 25 godina, ali mu u pasošu piše da ima 35. To je prelepa stvar", smatra nekadašnji prvi reket sveta.

Beker ističe i da je evidentno da je Federer pun samopouzdanja, istovremeno napominjući da se Novak Đoković i Endi Mari i dalje 'traže'.

"Svi započinju godinu sveži, od nule. Potrebna su vam prva dva turnira kako biste dobili na samopouzadnju i povratili osećaj za igru. U Rodžerovom slučaju, ta stavka je na maksimumu, dok se Endi i Novak još uvek 'traže'. Mnogo je lakše igrati tenis kada ste put samopouzdanja", zaključio je Beker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: