Veliki uspeh: Mladi hokejaši bronzani na SP

Reprezentacija Srbije do 18 godina osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu koje je završeno u Beogradu.

Izvor: ÐN

Ponedeljak, 20.03.2017.

15:29

Veliki uspeh: Mladi hokejaši bronzani na SP
Foto: SHLS

Naša reprezentacija je u utakmici poslednjeg kola poražena od pobednika turnira selekcije Australije rezultatom 4:1 (0:1, 4:0, 0:0), u meču koji "Orlićima" ni u slučaju pobede nije mogao da donese željeno zlato, budući da je prethodno Španija nadigrala Holandiju rezultatom 5:2 i tako obezbedila makar srebrnu medalju.

U utakmici koja je zatvorila turnir naš nacionalni tim nije uspeo da sačuva početno vođstvo na meču koje je izabranicima Jovice Rusa doneo Mirko Đumić, već u četvrtom minutu susreta, ali je u drugom periodu meča potpuno pao i dozvolio Australijancima preokret i potvrdu zvanja najbolje ekipe na turniru, što su celokupnim igrama na šampionatu svakako zaslužili.

Naši momci,ipak, nisu razočarali, uspeli su da peti put zaredom osvoje medalju, iako ostaje žal što je četvrti put uzastopno osvojena "samo" bronza.

Osim toga, srpski reprezentativac Mirko Đumić, drugi strelac turnira, zasluženo je poneo zvanje najboljeg napadača Svetskog prvenstva, kao i nagradu za najboljeg igrača reprezentacije Srbije, prema odluci stručnog štaba "Orlića".

Najbolji golman je čuvar mreže pobednika turnira Džejms Dauni, dok je Aron Sarmiento, hokejaš drugoplasirane Španije, najbolji bek na turniru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: