EK: Kinzi i Džerels doneli Hapoelu "majstoricu"

Košarkaši Hapoela savladali su Valensiju 79:66 i izjednačili na 1-1 u polufinalnoj seriji Evrokupa. Odlučujući meč na programu je 28. marta u Španiji.

Izvor: AK

Petak, 17.03.2017.

16:19

EK: Kinzi i Džerels doneli Hapoelu
Foto: StarSport

Izraelski tim je meč prelomio sjajnom odbranom u poslednjoj četvrtini koju je dobio 26:9, a junaci su bili nama dobro poznati Amerikanci Tarenz Kinzi i Kurtis Džerels.

Kinzi, nekadašnji bek Partizana i Crvene zvezde postigao je 18 poena (7/11 iz igre), uz po dva skoka i asistencije, dok ga je drugi bivši Amerikanac crno-belih Džerels pratio sa 17 poena, uz pet asistencija i četiri uhvaćene lopte.

Dvocifren učinak u ekipi iz Jerusalima imao je i Jotam Halperin sa 11 poena, dok je nekadašnja NBA zvezda Amare Stodemajer ubacio devet uz osam skokova.

Valensiju je predvodio najbolji trojkaš u istorji takmičenja Rafa Martines sa 22 poena (8/12) i pet skokova, 12 je dodao Pjer Oriola, dok su podbacili najbolji igrač prvog meča Fernando San Emeterio sa sedam poena i Bojan Dubljević sa svega pet, uz devet skokova.

U drugom polufinalu Unikaha ima "meč loptu" na svom parketu, dočekuje Lokomotivu Kubanj u petak uveče od 20:45 časova, posle ubedljive pobede u Krasnodaru u prvoj utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: