Planinić za B92: Nju Džersi mora da osvoji prsten

Posle četiri profesionalne sezone u Hrvatskoj ligi (jedne u Benstonu i tri u Ciboni), 21-godišnji Zoran Planinić letos je na draftu izabran kao 22. pik od strane Nju Džersi Netsa. Ubrzo je potpisao ugovor sa šampionima Istočne konferencije, a onda na osam utakica u pripremnom periodu dobio solidnu šansu, skoro 20 minuta u proseku. Tokom predsezone, Planinić je uglavnom bio startni plejmejker, pošti je Džejson Kid propustio većinu mečeva, a učinak mu je bio: 6,8 poena, 2 skoka i 1,5 asistencija po utakmici. Sve to se promenilo na početku sezone… O svojim prvim utiscima u vezi sa NBA ligom, adaptaciji, planovima i ambicijama, Planinić je govorio ekskluzivno za B92, tokom nedavnog gostovanja Netsa u Vašingtonu.

Izvor: izveštaè B92 iz Vašingtona Braca Djordjeviæ

Petak, 07.11.2003.

19:59

Default images

Pa za sada sve ide dobro, ali možda bih mogao da dobijem malo više minuta. Pripremni period je prošao dobro, igrao sam dosta i rekao bih, iskoristio ukazanu šansu. Međutim, od kada je počela sezone, normalno je da Džejson Kid igra mnogo više, a meni ostaje klupa. Nadam se da ću dobrim radom uspeti da se nametnem i do kraja sezone izborim se za 10-15 minuta po meču”, rekao je Planinić.

Momak, koga se beogradski ljubitelji košarke verovatno sećaju iz sezone 2001/02, kada je Partizanu u “Pioniru” ubacio 30 poena, šutirajući trojke 5-5, svestan je da je konkurencija na spoljnim pozicijama izuzetno jaka.

Sve je jasno, ali sezona je dosta duga, pred nama je stotinak utakmica, Sigurno će biti povreda i svačega, tako da se ne opterećujem time. Ipak je ovo moja prva sezona. Ukoliko iskoristim bvilo kakvu šansu - niko sretniji od mene”, istakao je Planinić.

Ambicije Netsa posle dva poraza u finalu plej-ofa sigurno su usmerene ka jednom jedinom cilju – šampionskoj tituli?

U poslednje dve godine, sve je išlo na Džejsona Kida. Ove godine, stigao je Alonzo Morning i svi očekuju da osvojimo prsten. Tako se ponašaju svi, od uprave - do igrača. Jednostavno, moramo otići taj korak dalje ove godine”.
Međutim, kao i prethodnih godina, a sada možda još i izraženije, Zapad se smatra jačim I pobedniku te konferencije ponovo se daju veće šanse u finalu.

Zapad jeste jači, ali kad si u finalu sve je otvoreno, svaka utakmica je otvorena. Na Zapadu definitivno ima više kvalitetnijih timova, ali onaj ko bude došao do finala tamo, moraće da prođe zaista težak put. Mi, s druge strane, imamo Detroit… i to je u stvari to. Tako da… mislim da smo tu negde”.

Planinić se polako privikava na potpuno novi način života i rada.

Došao sam sam, pa je malo nezgodno, tako da ću uskoro verovatno dovesti nekog iz Hrvatske… Jedino mi smeta hrana. Nisam navikao na ovdašnju kuhinju, nedostaju mi naša jela.. ali sve ostalo je super”.

Kako kaže najčešće se čuje sa saigračem iz reprezentacije Gordanom Giričekom, dok su mu od klupskih drugova najbliži Ričard Džeferson I Brajan Skalabrini.

Njujork nam je blizu, tako da možemo zajedno da izlazimo, a i dosta mi pomažu što se tiče privikavanja na život u Americi”, zaključio je Planinić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: