Divac za B92: "Znamo šta želimo - NBA prsten"

Ekipa Sakramenta novi pokušaj da se domogne NBA vrha započela je utakmicom sa Klivlend Kavalirsima koje je predvodio Le Bron Džejms. Kingsi su svojom prepoznatljivom igrom sa mnogo poena "neutralisali" sjajnu igru "fenomena iz Ohaja" i tako još jednom potvrdili da će i pored kadrovskih promena biti ponovo važan faktor u preraspodeli pozicija na samom vrhu lige. Iz tima su otišli Polard ,Turkolu , Klark i Džim Džekson, ali je stigao Bred Miler iz Indijane, čime su Kingsi pokušali da pojačaju svoje prisustvo u reketu posebno nakon letošnjih transfera Lejkersa, San Abtonija,Minesote. O novoj sezoni, uvek istim ciljevima, promenama u timu, Le Bronu Džejmsu za B92 govori Vlade Divac...

Izvor: Specijalni dopisnik B92 iz Vašingtona, Braca Djordjeviæ

Utorak, 04.11.2003.

13:50

Default images

Klivlend kao prvi protivnik i nova zvezda LeBron Džejms, kao novi Majkl Džordan

"Realne su te priče. Ono što sam i pre čuo o njemu te priče da je veliki talenat, pokazale su se kao tačne. Mene je prijatno iznenadio.Mislim da će sigurno biti jedan od najboljih igrača u ovoj ligi za nekoliko godina. Protiv nas je odigrao na vrhunskom nivou bez obzira što ima samo 18 godina  - na pravom je putu.

Otežavajuća okolnost za njega je što igra u ne baš dobrom timu ?

"Istočna konferencija je slabija i to mnogo od zapadne, tako da je sve moguće, ali realno male su im šanse da udju u plej of. Medjutim, to opet ne znači da će to uticati negativno na njega – bitno je da igru posvete njemu, maksimalno ga afirmišu i da tako maksimalno napreduje".

Sakramento je uspešno započeo sezonu, bez Krisa Vebera. Očekivanja od Kingsa ove sezone ?

"Imamo dosta novih igrača i potrebno je vreme da se uklope u sistem igre koji gajimo već nekoliko sezona. Dobili smo dva-tri pojačanja koja će očigledno biti od velike koristi za ovaj tim, pogotovo Bred Miler koji je pokazao da je veoma dobar igrač"
Mnogi kažu da nemate dugu klupu ove godine, kao što je to bilo ranije ?

"Sigurno da su odsustvo Hida i Skota Polarda veliki hendikep za nas, medjutim, to je šansa za igrače koji su došli i koji su sedeli na klupi da pokažu koliko mogu i koliko su napredovali ovih godina. Tu prvenstveno mislim na Džeralda Valasa. Sigurno da nismo više toliko fleksibilni kao što smo bili sa Hidom, jer je mogao da igra na različitim pozicijama, ali to sada već zavisi od trenera. Za nas je najbitnije da odigramo dobro dok se Kris ne vrati.

Prognoze oko favorita za osvajanje titule kreću se oko Lejkersa koji su se pojačali, i oko San Antonija koji je ostao bez Robinsona, ali i doveo nove igrače. Ove godine niste u prvom planu sudeći prema najavama većine američkih medija,ali ste prema prognozi "Sport Ilustrejtida" prvi favoriti za prsten ?

"Nije nam ni lakše ni teže nego prošlih godina. Ljudi koji prate košarku u SAD znaju da smo orijentisani samo na ono što mi radimo. Pokušavamo da izgradimo poverenje u ekipi, da znamo šta hoćemo , znači da osvojimo prsten, i na tome ćemo raditi – e sada da li ćemo uspeti, videćemo" rekao je Divac za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: