Trinkijeri: Ako Zvezda ne prođe, biće rusvaj

Trener Bamberga Andrea Trinkjeri rekao je da veruje da će se Crvena zvezda plasirati u četvrfinale Evrolige.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.03.2017.

21:26

Trinkijeri: Ako Zvezda ne prođe, biće rusvaj
Starsport

"Jako mi se svidja Zvezda, koja ima fantastičnu sezonu. Zvezda, uz Fenerbahče igra daleko najbolju odbranu u Evropi. Zajedno su mnogo godina i biće veoma teško onome ko na njih naleti", rekao je Trinkjeri novinarima posle utakmice u Beogradu.

Bamberg je izgubio od Zvezde sa 74:60 u 24. kolu Evrolige, a košarkaši nemačkog kluba su aplauzom ispraćeni iz hale "Aleksandar Nikolić".

Trinkjeri je istakao da će se Zvezda 100 odsto plasirati u četvrtfinale Evrolige.

"Ako se Zvezda ne plasira u četvrtfinale, to će biti rusvaj. Ne vidim kako to može da se desi. Ako se kaže da odbrana dobija velike utakmice, onda će oni dobiti", istakao je italijanski stručnjak.

On je čestitao igračima crveno-belih, treneru Dejanu Radonjiću, navijačima i organizaciji na "zaista strašnoj sezoni". Po njegovim rečima, novi format Evrolige "fantastičan" za Zvezdu i njenu publiku jer nema "glupih utakmica".

"Zvezda je ovu sezonu napravila pre tri godine i zato je veoma važna. Sledeća će biti drugačija, igrači će otići u bogatije klubove. Ovo je Zvezdina sezona, mora da udje u plej-of i biće zanimljivo", rekao je Trinkjeri.

Trinkjeri je rekao da su njegovi igrači pokazali da su tim u porazu od Zvezde jer su gubili sa 25 poena razlike, a došli na samo minus šest.

"Igrali smo veoma loše u prvom poluvremenu, iz sistema nas je izbacila intenzivna odbrana Zvezde. Bili smo bolji u drugom poluvremenu, napravili veliki povratak i jedan dobar napad od potpunog preokreta. Još jednom smo dokazali da smo tim i da igramo bez obzira na to kakvo je stanje na terenu", rekao je on.

Po njegovim rečima, u Beogradu je svima teško, a posebno njegovoj ekipi.

"Veoma je teško igrati ovde, a za nas još teže. Teško je za Real, CSKA, Fenerbahče, a za nas još teže. Bilo je minus 25 i normalna ekipa bi mogla da pukne. Mi nismo pukli. Skupili smo se i vratili", rekao je Trinkjeri.

Njegova ekipa je ove sezone ostvarila osam pobeda u 24 kola, a Trinkjeri je rekao da je ekipa dobila "manje utakmica nego koliko vredi i radi", ali da joj niko njih neće "pokloniti zbog čega mora da bude još bolja".

Bamberg će u sledećem kolu gostovati Efesu, dok će Zvezdin protivnik biti Real u Madridu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: