Odgovor Zvezde: Javnost uskraćena za odgovor

FK Crvena zvezda reagovao je na saopštenje Partizana, ali i Sudijske komisije.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.03.2017.

17:14

Odgovor Zvezde: Javnost uskraćena za odgovor
StarSport

Iz tabora crno-belih su prethodno osudili izjavu direktora Zvezde Zvezdana Terzića koji je nezadovoljan odlukom da 153. derbi sudi Majo Vujović, a ne Milorad Mažić.

Potom je reagovala i Sudijska komisija saopštivši da Terzić traži alibi, a sada se oglasio i kljub iz Ljutice Bogdana.

Saopštenje Crvene zvezde prenosimo u celosti.

„Fudbalski klub Crvena zvezda odlučio je da reaguje posle poslednjih dešavanja u vezi sa promenom arbitara koji će suditi večiti derbi kao i nekorektnih saopštenja Sudijske komisije FSS i FK Partizan.



U sredu u 13 časova na zvaničnom sajtu FSS objavljeni su arbitri koji će suditi subotnji derbi. Delegirane su bile naše najbolje sudije, Milorad Mažić sa pomoćnicima Ristićem i Đurđevićem.

Međutim u popodnevnim časovima imena arbitara su promenjena bez ikakvog obrazloženja.

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić je na takvu odluku regovao spontano i sportski, i postavio pitanje koje je postavila čitava fudbalska Srbija: zbog čega je najbolji srpski arbitar sklonjen iako je prethodno delegiran? Šta se krije iza toga? Legitimno i logično pitanje na koje smo zatražili odgovor, jer je ove odluke o delegiranju objavila Sudijska komisija FSS na svom zvaničnom sajtu.



A umesto odgovora stigli su koordinirani napadi, kako od subotnjeg rivala tako i od onih koji sudije delegiraju. I to vrlo sličnog sadrzaja, kao da ih je pisao isti autor. Reč je o očigledno nasleđenoj aroganciji iz vremena kada su sudijska komisija i naši rivali radili šta su hteli i kako su hteli. Praksa sprovođena šest godina preti da i sada uzme maha.



Pričaju o vremenu kada se sve radilo po direktivi. Ali promašili su sustinu, zamenili teze. Upravo ovi ljudi koji se danas pozivaju na integritet su i tada bili članovi sudijske komisije. Tada su ćutke primali i sprovodili direktive punih šest godina na štetu Crvene zvezde a sada ustaju da brane svoj integritet jer ih neko pita zašto postavljaju pa menjaju sudije najvažnijeg srpskog meča u samo par sati.



Naravno, znamo da osobe koje integritet nisu imali ni tada, ne mogu ga imati ni sada i da odluka nije njihova. Da postoje nalogodavci i ovog postupka i oba ova saopštenja. Izmedju ostalog, molimo i njih i njihove nalogodavce da ako mi vec ne pitamo za njihov nivo obrazovanja, ne treba da brinu ni oni za naš. Ne treba nalogodavci da čačkaju tamo gde su najtanji.



Sportska javnost je ostala uskraćena za odgovor na pitanje zbog čega je naš najbolji sudija delegiran da sudi subotnji derbi pa zatim sklonjen posle samo par sati? Šta se krije iza svega? Kako takve odluke mogu da spreče razne sumnje i doprinesu da večiti derbi bude istinska svetkovina srpskog fudbala? Odgovora nema, kao što ga nije bilo u onih šest godina koje su ostale za nama.



Ali i pored svega navedenog, FK Crvena zvezda poziva sve navijače da sportskim ponašanjem doprinesu da večiti derbi bude događaj za ponos Srbije.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: