Srbija je u četvrtfinalu Dejvis kupa!

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u čevrtfinale Dejvis kupa, pošto je u Nišu povela sa nedostižnih 3:0 protiv Rusije, u prvom kolu takmičenja.

Izvor: SM

Subota, 04.02.2017.

15:51

Srbija je u četvrtfinalu Dejvis kupa!
Getty Images

Treći odlučujući poen Srbiji doneli su Viktor Troicki i selektor Nenad Zimonjić pobedom protiv Konstantina Kravčuka i Andreja Kuznjecova sa 3:1 6:3, 7:6 (7:3), 6:7 (5:7), 6:4. i tako odveli Srbiju u četvrtfinale, sedmo u poslednjih osam godina!

U prvom setu meča srpski igrači su napravili tri brejka i posle 36 minuta poveli u meču. Oba para su u drugom setu napravila po dva brejka, pa je set odlučen u taj-brejku, koji su Zimonjić i Troicki dobili sa 7:3.

Teniseri su u trećem setu osvajali gemove na svoje servise sve do devetog kada su srpski igrači pravili brejk i poveli sa 5:4. Zimonjić je posle toga servirao za pobedu, ali su ruski igrači napravili brejk bez izgubljenog poena i izjednačili na 5:5.

Teniseri su zatim osvojili po gem na svoj servis pa je set odlučen u taj-brejku koji su Kravčuk i Kuznjecov. dobili sa 7:5.

Rusi su posle brejka u petom gemu četvrtog seta poveli sa 3:2, ali su im Zimonjić i Troicki uzvratili i izjednačili. Teniseri su posle toga osvajali gemove na svoje servise, sve od poslednjeg, 10. gema kada su Zimonjić i Troicki napravili brejk kojim su obezbedili pobedu i plasman u četvrtfinale.

Rival Srbije u četvrtom četvrtfinalu u poslednjih sedam godina biće pobednik između Hrvatske i Španije.

Veliku prednost Srbiji u petak su doneli Viktor Troicki i Novak Đoković pobedama protiv Darena kačanova, odnosno Danila Medvedeva.

U nedelju su na programu preostala dva meča u singlu, što će skoro sigurno doneti promene u planiranim duelima Djoković - Hačanov i Troicki - Medvedev.
Getty Images
Tok meča:

Srpski par osvojio je dobro startovao i došao do brejka u prvom gemu - 1:0. Posle veoma dugog gema na servis Vikotora Troickog Srbija je potvrdila brejka, ali na servis Kuznjecova Rusi bez izgubljenog poena osvajaju prvi gem - 2:1. U istom ritmu ruski par je nastavio i izjednačio u prvom setu - 2:2.

Rusi su dolaze do prednosti pošto su osvojili tri vezana gema i još jednim osvojenim gemom bez izgubljenog poena dolaze do prednosti - 2:3.

U nastavku srpski par je prikazao bolju igru i prekinuo seriju Rusa i ponovo došli do novog brejka, da bi potom i potvrdili brejk - 4:3. Servis gem Nenada Zimonjića osvojili su bez izgubljenog poena, a potom su i brejkom na servis Kravčuka osvojili prvi set - 6:3.
Getty Images
Srpski teniseri dobro su otvorili drugi servis pošto su bez primljenog poena osvojili prvi gem - 1:0, a potom ponovo dolaze do brejka i oduzimaju servis Kuznjecovu za 2:0, a potom i potvrđuju brejk za veliku prednost u drugom setu - 3:0.

Ruski par prekinuo je niz od sedam uzastuonih gemova srpskog para i smanjuju prednost za 3:1.U narednom gemu Rusi su uspeli da vrate brejk oduzevši servis Troickom bez izgubljenog poena - 3:2., da bi u istom ritmu sošli do izjednačenja - 3:3.

Kuznjecov i Kravčuk su osvojili četvrti gem uz dva brejka,a posle Troickog servis su oduzeli i Zimonjiću u najdužem gemu u dosadašnjem meču. Srpski par je potom vezao dve brejk lopte, ali nisu uspeli da ralizuje dve gem prilike i Rusi dolaze do vođstva - 3:4.

Troicki će u narednom gemu servirati za opstanak u setu pošto su Rusi na servis Kravčuka osvojili gem za vođstvo - 3:5. Ruski par je imao set loptu, ali su srpski teniseri vezali tri poena i dobili važan gem, da bi potom oduzeli servis Kuznjecova i izjedančili - 5:5. Vikor i Nenad su 11 gem osvojili bez izubljenog poena i sada će Rusi servirati za opstanak -6:5.

Ruski par osvojio je gem i izjednačio pa će taj-brejk u ovom setu odlučiti da li će Srbija da povede sa 2:0 ili će Rusi doći do izjednačenja. U taj-brejku dobar posao su odradili Zimonjić i Troicki, jednostavnim poenima, dva iz servisa, a sjajnim poenom Nenada Zimonjića zavšen je taj-brejk - 7:6( 6:3) i Srbija vodi sa 2:0.
StarSport
Ruski tim poveo je trećem setu, ali su Zimonjić i Troicki uspeli da izjednače na Zimonjićev servis i da uz jedan izgubljen poen osvoje prvi gemu u trećem setu - 1:1.

Ponovo su Rusi osvojili gem na svoj servis, ali su srpski teniseri bez izgubljenog poena osvojili četvrti gem na servis Troickog - 2:2. Rusi ponovo dolaze do nove prednosti uz samo jedan izgubljen poen - 2:3, a na isti način uzvraća srpski tim za još jedno izjednačenje - 3:3. Troicki i Zimonjić su na servis poveli Kuznjecova poveli 30:0, ali je ruski tim vezao četiri poena i sačuvali servis za vođstvo - 3:4.

Rusi su osvojili dva poena, ali nisu uspeli da ugroze servis Troickog i Srbija dolazi do novog izjednačenja - 4:4. Srbija je došla do brejka u trećem setu pošto je osvojila jako bitan gem i sada će Nenad Zimonjić servirati za plasman u četvrfinale!

Međutim, ruski par bez izgubljenog poena vraća brejk i tako ostaje u igri, a potom brzo osvaja i naredni gem za vođstvo - 5:6, pa će Viktor Troicki servirati za opstanak u 3. setu!

Taj-brejk će odlučiti treći set jer je srpski par na servis Vikora Troickog osvojio gem - 6:6. Imao je ruski par veliku prednost od 1:4, u taj-brejku, ali su Viktor i Troicki vezali dva poena za 3:4. U nastavku su Rusi imali tri brejk lopte, koje nisu iskoristili, ali su na kraju preživeli treći set i tako smanjili prednost Srbije u setovima 2:1.
StarSport
Viktor Troicki servirao je u 4. setu i Srbija je osvojila prvi gem uz jedan izgubljen poen-1:0. Međutim, Rusi su uspeli da sačuvaju servis i da dođu do izjednačenja, ali je srpski par bez izgubljenog poena došao do minimalne prednosti - 2:1. Ruski dubl na isti način dolazi do izjednačenja i sa nulom dobijaju ovaj gem- 2:2.

Rusi prvi dolaze do brejka u 4. setu oduzimanjem servisa Viktora Troickog i sada Rusi vode -2:3. Zimonjić i Troicki su u narednom gemu propustili dve vezane brejk lopte, ali je Viktor sjajnim udarcima, prvo riternom, a potom i vinerom omogućio Srbiji da vrati brejk - 3:3.

Srbija na servis Nenada Zimonjića ponovo vodi! - 4:3. U jako bitnom gemu za Srbiju, Viktor i Nenad su na servis Kravčuka izjednačili 30:30, ali su Rusi sa dva vezana poena omogućili novo izjednačenje - 4:4.

Na servis Viktora Troickog i vođstva od 40:15, Rusi su došli do izjednačenja, ali je srpski tim vezao dva poena i nalazi se na korak do pobede, dok će Rusi servirati za opstanak -5:4.

Srbija je u četvrtfinalu Dejvis kupa jer je dubl Viktor Troicki i Nenad Zimonjić osvojio i deseti gem u ovom setu!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: