Paunović: Nije baš krenulo kako treba u Madridu...

Ekipa Atletika i pored velikih ambicija, dovodjenja brojnih proverenih igrača trenutno predstavlja jedno od najneprijatnijih iznenadjenja španske Primere. Proteklog leta u klub sa "Visente Kalderona" posle prema procenama španskih novinara jedne od najboljih sezona u karijeri, vratio se Veljko Paunović. Medjutim, priča trenutno nije dobra ni za klub ni za Veljka: tim igra loše, navijači su nezadovoljni, a povremeni reprezentativac naše zemlje je trenutno na klupi. O početku nove epizode u Madridu dobrim rezultatima u pripremnom periodu, ali i lošim igrama Atletika u borbama za bodove Paunović za B92 kaže:

Izvor: Igor Vujièin, B92

Sreda, 15.10.2003.

12:41

Default images

"Imali smo odlične rezultate u pripremnom periodu tako da se očekivao bolji start u sezoni.Mozda bi se razlog mogao pronaći u činjenici da je poslednje nedelje priprema klub napustilo nekoliko igrača, a stigla su 4 nova pojačanja. Ekipa je "naglo" ušla u takmičenje, skoro sa pola novog tima. Izuimajući  u obzir da su sva četvorica standardni igrači.

Iako si vraćen u Madrid kao igrač koji je prosle sezone obeležio špansku 2.ligu i fudbaler koji je trebalo da bude jedan od onih koji je trebalo da nose igru Atletika, nema te u timu - zašto ?

"Jedan od razloga je baš ovaj koji sam spomenuo, došli su igrači koje je trener tražio, i oni imaju prednost. Medjutim, uspeo sam da u nekoliko navrata da udjem u tim, ali kako ekipa nije imala rezultata, žrtvovan sam. Sada baš i nisam u najboljim odnosima sa trenerom, to će mi još više otežati situaciju i umanjiti šanse da zaigram. Ali znam da sve zavisi od mene, i siguran sam da ću iskoristiti sledeću priliku. Moje samopouzdanje nije narušeno, naprotiv, u najboljim sam godinama i u punoj snazi, i svakako da ako ne budem dobio priliku da igram – veoma brzo ću promeniti sredinu".
Kada ne ide prvi odlazi trener - da li mozda ostajete bez trenera u narednih nekoliko nedelja i kako da dodjete do rezultata, sigurno niste zaboravili da igrate fudbal... 

"Od strane ljudi u klubu trener je dobio javnu podršku, tako da za sada ostaje, ali ovde rezultati imaju glavnu reč, a mi ih za sada nemamo. Po mom skromnom mišljenju, trebalo bi da radimo mnogo više na igri, i siguran sam da bi rezultati ubrzo došli. Za sada nas se rad svodi isključivo na fizičkoj pripremi, a dok drugi igraju i daju golove mi trčimo za njima. Svakako da je tako teško imati igru i dobre rezultate".

Dosadašnji tok primere...

"Mislim da je za sada prvenstvo ispunilo očekivanja, igra se dobar fudbal i iz kola u kolo ekipe ulaze u formu, naravno ima izuzetaka.
Najprijatnija iznenadjenja dosadašnjeg toka šampionata ? 

"Mislim da Valensiju i Deportivo ne treba gledati kao iznenadjenja. To su klubovi koji su dugo godina u samom vrhu, ima ekipa koje su dobro počele prvenstvo, Osasuna i Viljareal, ali mislim da treba sačekati tromesečje da bi se mogla dati neka konkretnija ocena".

Zašto "Barsa" ponovo zastaje iako sada ima sve što joj treba za dobar rezultat. Da li im možda nešto i sada nedostaje, i kako se snašao Keiroš na klupi "drim tima" iz Madrida.

"Barsa ima odlične igrače, ali kao tim jos nisu uspostavili igru,pokušavaju da se sakriju u kvalitetu i efikasnosti Ronadinha, ali to nije dovoljno za takav klub. Mislim da je velika greška što nisu pružili priliku Antiću da vodi ovaj novi projekat, na kraju prošle sezone Barsa je baš bila poletela sa njim, i mislim da je to ono sto im nedostaje.

Keiroš za sada dobro "balansira", to mu naravno  omogućavaju i dobri rezultati, vidim da je ekipa zadovoljna sa njim, mada se oseća i bostalgija za Del Boskeom, na svu sreću po Real Madrid, to se za sada još nije odrazilo na njihovu igru, i moram priznati da su za moje shvatanje fudbala jedna od najboljih ekipa na svetu. Uživam da gledam Zidana i kompaniju" rekao je Paunović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: