Obradović: Da održimo žar

Srpski stručnjak Saša Obradović preporodio je Lokomotivu Kubanj.

Izvor: B92

Sreda, 11.01.2017.

15:39

Obradović: Da održimo žar
Foto: StarSport

Od dolaska na klupu ekipe iz Krasnodara sredinom novembra, u VTB ligi je pod Obradovićevim vođstvom ostvareno šest pobeda na isto toliko utakmica, uključujući i pobedu nad vodećim CSKA, kojem je to jedini poraz u takmičenju, kao i drugim evroligašem Uniksom u nedelju, posle velikog preokreta i povratka iz 13 poena minusa sredinom treće četvrtine.

U Evrokupu je obezbeđen plasman u Top 16 i u toj fazi takmičenja je ostvarena i prva pobeda, nad Gran Kanarijom. Navijači i čelni ljudi Lokomotive su prezadovoljni učinkom, dok je Obradović svesan da je sezona duga i da svakoj utakmici mora da se pristupi ozbiljno i bez opuštanja.

"Bez obzira na dobru igru i na velike pobede, uspeh se ocenjuje tek na kraju sezone. Rezultati koje postižemo su zadovoljavajući i preko svih očekivanja. Pobedili smo sve ekipe u utakmicama na kojima smo računali bodove, a preko očekivanja su svakako trijumfi protiv CSKA, Zenita, Gran Kanarije, kao i ovaj poslednji protiv izuzetno jake evroligaške ekipe, kakva je Uniks. To donosi dobro raspoloženje, ali takvo zadovoljstvo kratko traje. Imamo pred sobom novog protivnika i to je nova prilika za dokazivanje. Pokušaćemo da održimo kontinuitet dobrih rezultata u Evrokupu u utakmicama protiv Mursije i Fuenlabrade. Moramo da vodimo računa, kako bismo produžili naš boravak u Evropi. S druge strane, u VTB ligi sezona je duga, još uvek se igra prvi krug. Napravili smo dobru bazu na kojoj dalje treba da radimo", smatra Obradović.

Jedna od ambicija kluba je povratak i u Evroligu. 47-godišnji Obradović smatra da su za tako nešto ipak neophodna pojačanja, jer trenutni sastav igra daleko preko svog limita.

"Za neke vrhunske rezultate potrebna su nam pojačanja. Radim sa ekipom koja nije sastavljena prema mojim željama. Međutim, svaki trener je dužan da se prilagođava, a ne da mašta. Mi smo u prethodnom periodu tražili nekoliko igrača na pozicijama krilnog centra i plejmejkera zbog odsustva Tejlora Ročestija. Nismo uspeli da ih potpišemo. Sve je to pružilo mogućnosti pojedinim igračima u timu da pokažu koliko mogu da pomognu. Najponosniji sam na ruske igrače koji igraju vrlo dobro, koji su stekli samopouzdanje i koji izvanredno pomažu ekipi. Uz pobede je došla i dobra atmosfera i veće međusobno poverenje. To nam olakšava posao da nastavimo da radimo sa istim žarom", zaključio je Obradović.

Lokomotiva naredni meč igra sa Mursijom 11. januara, u okviru drugog kola Top 16 faze Evrokupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: