Bogdan: Očekuju stalno 20p, nije se vratio Džordan

Bogdan Bogdanović vratio se na parket posle višemesečne pauze, a uoči gostovanja Fenerbahčea kod Crvene zvezde u Evroligi.

Izvor: AK

Sreda, 11.01.2017.

13:24

Bogdan: Očekuju stalno 20p, nije se vratio Džordan
Foto: Getty images

Srpski reprezentativac nije igrao od oktobra zbog povrede, igrao je kratko protiv Emporio Armanija u EL prošle nedelje, a onda zablistao u turskom šampionatu protiv Bešiktaša.

Postigao je 19 poena (8/12 iz igre) uz tri asistencije, te izveo spektakularno zakucavanje

"Vratio sam se! Nije me bilo baš dugo, ali sam sada ovde. Nisam toliko pauzirao nijednom u poslednjih sedam godina. Kada si povređen, sve što želiš je da igraš, pa moraš mnogo da radiš da bi se vratio. Nedostajale su mi pre svega neke utakmice, igranje košarke. Inače sam uvek mnogo motivisan da igram, ali sada sam još više. Iskreno, povrede su bolne, ali su porazi i gubljenje finala još bolniji", napisao je Bogdanović u blogu za Evroligu.

Bogdanović se u EL vratio protiv Emporio Armanija u pobedi njegovog tima 88:79 prošle nedelje.

"Naravno, nisam još sto odsto spreman, ne mogu da igram 30 minuta, ali mi je trener dao šansu da počnem protiv Armanija, i to mi je prijalo. Nedostajao mi je osećaj iz igre", dodao je srpski reprezentativac.

Bivši bek Partizana za skoro 12 minuta na parketu nije postigao nijedan poen, promašio je oba šuta iz igre, imao skok i izgubio jednom loptu.

"Mnogo ljudi misli da ću odmah da postižem 20 poena po utakmici. To nije kao kada se Majkl Džordan vrati. Svi bismo voleli da vidimo to, ali istina je da je potrebno vremena da se vratiš na najviši nivo igre. Mi smo tim, ja sam važan igrač, kao i svaki drugi. Svi moramo biti spremni", istakao je Bogdanović. Fenerbahče u četvrtak gostuje u Beogradu, igra protiv Bogdanovićevog velikog rivala Crvene zvezde.

"To je poseban meč za srpske igrače. Prošle godine smo igrali 8. januara što je blizu našem Božiću, a ove igramo pred Srpsku novu godinu, koja je u petak. Dobar je trenutak za meč sa njima. Zvezda je u odličnoj formi, dvorana je puna čak i kada ne igra ovako dobro, ali se sada bori za plej-of pa će navijači biti još glasniji. Srpski navijači su fantastični, neverovatni. Prate svoj klub i kada igra loše i kada mu ide dobro", napisao je bek Fenera.

Duel sa Zvezdom nije poseban samo za Bogdanovića.

"Mnogo nas je živelo u Beogradu, Jan Veseli ima i devojku iz Srbije, ne živi tamo ali često ide u posetu. Pero Antić je živeo nekoliko godina, Željko Obradović, Nikola Kalinić i ja živimo tamo. Ovo je poseban trenutak za nas i vrlo smo uzbuđeni. Naravno, sve vreme pričamo o Zvezdi i Partizanu. Nije 50-50, Željko, Jan, asistent Vladimir Androić i ja smo partizanovci, a Pero, Kalina i kondicioni trener Predrag Zimonjić zvezdaši. Svaki put kada pobedi naš tim, pričamo o tome drugoj grupi. To je normalno, kao i u svakoj zemlji. Dobro, mi idemo malo dalje", dodaje sjajni košarkaš.

Zvezda ima samo dve pobede manje od Fenera posle 16 utakmica, dobila je četiri od poslednjih pet.

"Čeka nas teška utakmica, Zvezda je dobila CSKA i Real Madrid kod kuće u poslednje vreme, neće biti lako. Igrao sam često protiv njih, gaje agresivnu odbranu i pametan napad. Poštuju jedan drugog i znaju tačko šta je čija uloga u timu, ko je odgovoran za šta, za svaki detalj - skokove, odbranu, šut, kreiranje pik-en-rola, svega. Poznajemo dobro njihov tim, znamo koji igrač je za šta sposoban da uradi, ali imaju mnogo talenta i mogu da nas iznenade. Marko Simonović ima sjajnu sezonu, igra sa mnogo samopouzdanja. Šutira bolje nego ikad, pogađa u ključnim trenucima, ali mi imamo dobre defanzivce koji mogu da ga zaustave. Mislim da smo spremni za utakmicu, biće verovatno prva u ovoj sezoni u kojoj su svi naši igrači zdravi", ističe Bogdanović.

Fener je prošle sezone igrao finale Evrolige, trenutno je peti na tabeli sa skorom 10-6, sa dve pobede iza lidera CSKA.

"Sezona je duga, igramo 17. od 30 utakmica. Ali uskoro će kraj, imamo još nekoliko sedmica sa po dva meča, biće napornih nekoliko meseci. To je kratak perioda da se nešto značajno promeni u igri. Moramo da treniramo još jače i budemo još bolji, svaka utakmica je važnija od prethodne. Ako se potrudimo, siguran sam da će se isplatiti", zaključio je Bogdanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: