Raosavljević za B92: Grof ucenjivao klub? Nebuloze

Crvena zvezda 2016. godinu završila je kao aktuelni šampion Srbije, sa šest bodova viška pred prolećni deo sezone, odnosno nastavka trke za odbranu krune.

Izvor: B92

Sreda, 04.01.2017.

16:00

Raosavljević za B92: Grof ucenjivao klub? Nebuloze
StarSport

Međutim, za problem zvani evropska takmičenja ni ovoga puta nije pronađena prava formula. Iako je u klub stiglo nekoliko atraktivnih pojačanja, pre svih Gelor Kanga, Džon Ruis, Tomas Fibel i Pablo Mouče, finansijsko stanje je opet ’uradilo svoje’, pa su, glavni igrači iz prošle sezone, Luis Ibanjes, Aleksandar Katai i Marko Grujić, morali biti prodati.

Neka od pojačanja nisu se snašla, ekipi je bilo potrebno vreme da se uigra, dok Ugo Vieira, najbolji strelac ekipe, nije ličio na igrača iz prošle sezone, da bi sve kulminiralo posle njegovog neprofesionalnog stava i činjenicom da nije želeo da produži ugovor, koji mu je isticao na leto.

Jedino je Kanga, bivši vezista vicešampiona Rusije Rostova i reprezentacije Gabona, stigao na vreme i pridružio se novim saigračima na pripremama u Termama Čatež.

Ruis, kostarikanski krilni napadač, kome je prošlog leta istekao ugovor sa Lilom, u Beograd je došao nespreman, sa nekoliko kilograma viška, pa je prave partije počeo da pruža tek početkom oktobra.
StarSport
Slična situacija billa je i sa Argentincem, s tim da bivši igrač Boke Juniors nikada nije opravdao poverenje ljudi koji su ga doveli.

Usledilo je bolan i nesrećan poraz od Ludogoreca na putu ka Ligi šampiona, a onda i povratak u realnost i ubedljiv poraz od Sasuola u poslednjoj rundi pred ulazak u Ligu Evrope.

O svemu tome, problemima sa novcem, funkcionisanju skautinga, gde će Vieira i Fibel i kakvi su planovi za novi napad Evrope – govorio nam je Blažo Raosavljević.

Čim smo prvi, znači da je dobro, tj. – da dobro radimo. Sad, ne mogu baš da kažem da nisam zadovoljan, govoreći o Evropi... Videli smo kako i šta, i to nam je dobra škola za ubuduće, pošto mi u startu nismo ništa ni obećavali. S druge strane, što se našeg prvenstva tiče, misilm da sve ide dobro, iako ima onih koji tvrde da igramo slabije nego prošle godine. Ali gledajući tačno godinu dana unazad, mislim da imamo svega tri boda manje nego na kraju prošlogodišnje trke za jesenju titulu, kad smo obarali rekorde u nizu. Sama igra svakako nije loša, a treba imati u vidu i sve zdravstvene probleme koje smo imali. Sve u svemu, imamo šest bodova prednosti i moramo biti zadovoljni“, počeo je priču za B92 bivši levi bek crveno-belih.

Kompletan razgovor sa sportskim direktorom najtrofejnijeg srpskog kluba pročitajte u našoj rubrici 'intervjui'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: