Rusi o priznanju dopinga: Izvučeno iz konteksta

Antidoping agencija Rusije (RUSADA) odbacila je da postoji sistemski doping u toj zemlji i saopštila da su reči ruskih zvaničnika izvučene iz konteksta.

Izvor: B92

Sreda, 28.12.2016.

13:07

Rusi o priznanju dopinga: Izvučeno iz konteksta
Foto: Getty images

Američki "Njujork Tajms" preneo je izjavu direktorke RUSADA Ane Anceliovič da je bilo "institucionaline doping zavere", ali su Rusi brzo demantovali takve tvrdnje, prenosi agencija Tas.

RUSADA je objavila da je sve pogrešno interpretirano, dok je iz Kremlja saopšteno da će se proveriti verodostojnost teksta "Njujork Tajmsa" i da će vlasti istražiti u kom su tekstu izrečene reči direktorke Anceliovič.

Ujedno, Kremlj je još jednom negirao umešanost u slučaj organizovanog dopinga. U poslednjem izveštaju Svetske andidoping agencije (WADA) navodi se da je više od 1.000 ruskih sportista učestvovalio u programu, za koji je i država znala, od 2011. do 2015. godine.

Nekadašnji prvi čovek ruskog sporta Vitali Smirnov, kog je na funkciju postavio ruski predsednik Vladimir Putin, priznao je da je bilo grešaka u doping sistemu.

"Ne želim da pričam umesto odgovornih judi. Iz mog ugla, kao bivši ministar sporta i predsednik Olimpijskog komiteta Rusije, napravljene su greške", rekao je Smirnov za Njujork Tajms.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: