Nikola Jokić u epizodi – kako se postaje superstar

Nikola Jokić nastavlja da pokazuje zašto ga mnogi smatraju novim superstarom srpske, ali i svetske košarke.

Izvor:

Utorak, 27.12.2016.

08:13

Nikola Jokić u epizodi – kako se postaje superstar
Getty Images

Dvadesetjednogodišnji Somborac još jednom je bio najbolji pojedinac Denver Nagetsa u pobedi nad Klipersima u Los Anđelesu – 106:102.

Joka je za 32 minuta na parketu ubacio 24 poena (9/13 za dva, 2/3 za tri), deset uhvaćenih lopti, četiri asistencije i tri ukradene lopte, uključujući i pogođenu dvojku, a potom i trojku u samom finišu susreta.

Gosti iz Kolorada sjajno su otvorili meč, vodili su 14 razlike na poluvremenu, međutim – dozvolili su domaćima da uzvrate i preuzmu vođstvo u poslednjoj deonici. Ipak, Jokić (deset poena u poslednjoj četvrtini) je uz Vilija Bartona i Danila Galinarija sačuvao trijumf svom timu.

I Galinari i Barton postigli su po 23 poena, s tim da je Barton imao i osam skokova, odnosno šest asistencija, dok je Italijan dodao 11 skokova i tri krađe.

Kod Klipersa se najviše istakao Džamal Kroford sa 24 poena, šest asistencija i četiri skoka, ali ga je na pravi način pratio samo Ostin Riversa sa 19 poena i pet uspešnih dodavanja. Deandre Džordan upisao je 12 poena i 11 skokova, Brendon Bas imao je isti broj poena, a Rajmond Felton 10. Prethodne noći na parketu u najjačoj ligi sveta našao se i drugi srpski reprezentativac Nemanja Bjelica, koji je odigrao u svom maniru u trijumfu Minesota Timbervulvsa nad Atlanta Hoksima – 104:94.

Beli je zabeležio osam poena (3/4 za dva, 0/5 za tri), pet skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte.

Domaćine je predvodio Karl-Entoni Tauns sa 22 poena, 11 uhvaćenih lopti i četiri asistencije, dok je Zek Lavin dodao jedan manje, uz tri uspešna dodavanja.

Identičan košgeterski učinak kao Lavin imao je i Vigins, dok je Šabaz Muhamed ubacio 12 poena.

Najbolji kod gostiju iz Džordžije bio je Dvajt Hauard sa 20 poena i 12 skokova, ali su još samo Tabo Sefološa sa 13 i Kris Hamfris sa 12 poena bili dvocifreni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: