Ragbista Partizana traži pomoć da ostvari san

Mladi srpski ragbista Vladimir Milutinović pokušava da karijeru nastavi u Engleskoj, ali mu je za to potreban novac.

Izvor: AK

Četvrtak, 22.12.2016.

12:56

Ragbista Partizana traži pomoć da ostvari san
Foto: Screenshot/YT

Ovaj 17-godišnji srpski ragbista, najmlađi igrač našeg šampionata, želi da postane deo programa Globalne ragbi liga akademije (GRLA) koja bi mu omogućila obrazovanje u Engleskoj, te igranje za lokalne klubove ili koledž.

"Sanjam da igra ragbi u Engleskoj. U Srbiji mogu da dostignem samo određeni nivo jer ragbi nije mnogo razvijen kod nas. Treneri i igrači nisu na nivou zemalja kao što su Engleska ili Australija. Odlazak u Englesku dao bi mi šansu da se razvijam normalno. Tri godine pokušavam, ali nisam dobio nijednu priliku", poručio je Milutinović.

Da bi ušao u pomenuti program potrebno mu je najmanje 8.000 funti. Samo učešće u programu je 600, sportska diploma 2.500, smeštaj 2.000 godišnje, ostali troškovi života oko 3.000.

"Sada imam šansu, ali mi je potreban novac da bih ostvario svoje snove. Nadam se da ću se priključiti programu GRLA koji obezbeđuje obrazovanje za taj put. To će mi omogućiti da provedem 12 meseci u Engleskoj, igram za lokalni klub ili koledž, gde ću studirati kao sportista. RGLA će mi pomoći da izborim probu i treninge sa profesionalcima. To će mi omogućiti i sticanje trenerske i sudijske spreme", dodao je Milutinović.

Milutinović je pokrenuo kampanju za finansiranje kako bi pokušao da skupi potrebni novac, a engleski mediji ističu da je prosečna plata u Srbiji 200 evra, pa pozivaju sve koji mogu da mu pomognu da posete ovaj LINK.

Njegov cilje je da skupi 6.000 funti, a trenutno je na oko 200.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: