Šapekoenseu uručen trofej Kopa Sudamerikana

Ekipi Šapekoensea uručen je trofej pobednika Kopa Sudamerikana.

Izvor:

Četvrtak, 22.12.2016.

14:25

Šapekoenseu uručen trofej Kopa Sudamerikana
Getty Images

Novom predsedniku brazilskog kluba Pliniju Davidu de Nes Filju trofej je uručen kasno sinoć na ceremoniji žreba za naredu sezonu takmičenja u Kupu Libertadores i Kopa Sudamerikana.

Brazilski klub doživeo je veliku tragediju kada se 28. novembra u Kolumbiji srušio avion sa većinom njegovih fudbalera, stručnim štabom, čelnicima kluba i novinarima, na putu ka Medeljinu, gde je Šapekoense trebalo da igra protiv Atletiko Nasionala, prvu utakmicu finala.

U nesreći je poginula 71 osoba, a šest je preživelo, od kojih trojica fudbalera.

Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) je početkom decembra, posle predloga Atletiko Nasionala, odlučila da se Šapekoenseu dodeli trofej Kupa Sudamerikana.

Predsedniku Šapekoensea trofej je uručio predstavnik Atletiko Nasinala Danijel Himenes.

De Nes Filjo je zahvalio fudbalskoj zajednici na podršci i solidanosti, posebno Altetiko Nasionalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: