UEFA ne zna ništa o Balkanskoj ligi

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin demantovao je navode medija da će Evropska fudbalska unija učestvovati u formiranju regionalne lige na prostoru bivše SFRJ.

Izvor: AK

Petak, 16.12.2016.

13:12

UEFA ne zna ništa o Balkanskoj ligi
Foto: Getty images

Proteklih dana se dosta pisalo o ogranizovanju "Balkanske lige" koja bi imala finansijsku podršku UEFA i prohodnost u kontinentalna takmičenja.

"Nema istine u vezi tvrdnje da će tzv. Balkanska liga uskoro biti formirana. Nije donesena nikakva odluka bilo kojeg relevantnog tela UEFA u vezi sa stvaranje takve lige", rekao je Čeferin regionalnim medijima.

On je naglasio da su domaća takmičenja temelj evropskog fudbala, što je ključna stvar u stvaranju bilo kakvog regionalnog takmičenja.

"Iako su transnacionalna takmičenja pomenuta u nekim slučajevima, ne postoje konkretni predlozi na stolu. Svaka takva ideja ili predlog će se raspravljati u UEFA samo ako je podnesen od strane nacionalnih saveza”, poručio je Čeferin prilikom promocije EURO 2020. u Bilbau.

Cela priča o regionalnoj ligi traje već godinama, posle vrlo uspešno ogranizovanog takmičenja u košarci te u još nekoliko sportova, ali se osim spekulacija nije mnogo odmaklo.

Pre nekoliko dana je najavljeno da će biti organizovano regionalno takmičenje za mlade kategorije i ženske klubove, ali je makedonski zvaničnik Vasko Dojčinovski istakao da će 2018. početi i takmičenje muških ekipa uz budžet oko 16 miliona evra od UEFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: