Vasil Tupurkovski ponovo na čelu MOK

Vasil Tupurkovski je, po sedmi put, izabran za predsednika Makedonskog olimpijskog komiteta (MOK).

Izvor: B92

Petak, 09.12.2016.

18:17

Vasil Tupurkovski ponovo na čelu MOK

Na Skupštini MOK u Skoplju članovi tog tela su aklamacijom podržali da Tupurkovski ostane još četiri godine na čelu najznačajnije sportske organizacije u Makedoniji.

Nekadašnji jugoslovenski i makedonski političar je za protivkakandidata za mesto predsednika MOK imao olimpijca, kajakaša, Atanasa Nikolovskog.

Za zamenike Tupurkovskog, odnosno potpredsednike MOK, na njegov predlog su postavljeni kontroverzni makedonski biznismen Jordan Kamčev i nekadašnji košarkaš Blagoja Georgievski – Buštur.

Tupurkovski je na čelu Makedonskog olimpijskog komiteta od njegovog osnivanja 1992. godine.

Tupurkovski je krajem 1970-ih godina bio predsednik Saveza socijalističke omladine Jugoslavije, a početkom 1990-ih član Predsedništva SFRJ iz Makedonije. Posle osamostaljivanja Makedonije predvodio je stranku Demokratska alternativa koja ; je bila deo jedne od prvih vlada VMRO-DPMNE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: