EP: Srbija savladala vicešampiona Evrope!

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedile su u Stokholmu reprezentaciju Španije sa 25:23 drugog kola A grupe na Evropskom prvenstvu.

Izvor: SM

Utorak, 06.12.2016.

18:30

EP: Srbija savladala vicešampiona Evrope!
Foto: RSS Facebook

Naše reprezentativke su ovom pobedom i u obezbedile plasman u narednu fazu takmičenja sa nova dva boda. Izabranice Dragice Đurić u četvrtak od 20.45 će odmeriti snage sa domaćinom Evropskog prvenstva, reprezentacijom Švedske.

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Katarina Krpež sa šest golova, Jovana Stojiljković je postigla pet, a Sanja Radosavljević četiri gola. Sladjana Pop-Lazić i Marina Dmitorivć su meč završile sa po tri gola. U selekciji Španije najbolja je bila Karmen Martin sa šest golova.

Srbija je odlično odigrala u prvom poluvremenu i sjajnim napadima i na levom i na desnom krilu imala prednost od 11:8. Čolić je i nakon toga "skinula" nekoliko udaraca rukometašica Španije, ali je napad zakazao, pa Srbija za osam minuta nije postigla niti jedan gol.

Sve što su promašile u finišu prvog poluvremena rukometašice Srbije su nadoknadile na početku drugog.

Krpež i Martin su otvorile drugo poluvreme golovima, a potom je usledila serija 5:0 srpskih rukometašica za prednost od 17:9 za samo pet minuta igre.

U 40. minutu Srbija je imala plus devet, ali je potom ponovo usledio pad u igri, pa je Španija smanjila na 20:15. Srbija je ponovo imala period igre bez postignutog gola, šest minuta nije postigla gol, a led je probila Lavko (21:16) .

Međutim, nastavile da se ređaju greške u napadu što je Španija iskoristila i dodatno smanjila rezultat na 21:18 na pet minuta do kraja meča.

U dramatičnom finušu utakmice ponovo se istakla Marija Čolić koja je odbranila sedmerac, dok je Dmitrović sa dva odlična gola odvela Srbiju na pet golova razlike. Španija je potom smanjila na dva gola razlike, ali je Pop-Lazić golom na početku poslednjeg minuta meča otklonila sve dileme.
Foto/ RSS
Tok meča:

Reprezentativke Srbije su povele golom Stoiljković Jovane, ali su reprezentativke Španije uspele da izjedneče i u nastavku meča igrao se gol za gol – 3:3.

Usledila je dobra odbrana našeg tima, a potom i golovi Katarine Krpez i Stoiljković Jovane za 5:4. U nastavku meča Sanja Radosavljević postigla je dva gola za 7:5.

Igra se vrlo brza i dinamična igra pa su tako golovima levog krila Jovane Stoiljković, a potom i Marine Dmitrić reprezentativke stekle najveću prednost na ovom meču +4 (10:7).

Međutim, Mange Marta krade loptu i smanjuje prednost na 10:7, koja se potom i povredila pa je morala da napusti teren. Mogla je Srbija do veće prednosti, ali je u 20. minutu golman protivničkog tima odbanio sedmerac koji je šutirala Krpeža. U narednom napadu, još jedan sedmerac dosuđen je za naš tim, kao i isključenje Gonzales Mireje i ovoga puta Katarina je bila precizna za –11:7.

Potom je usledio pad u igri naše ekipe, devojke nisu imale rešenje u napadu i čak više od sedam minuta nisu postigle pogodak. Srećom i druga strana nije bila raspoložena, pa je prvo poluvreme završeno rezultatom – 11:8.

Drugo poluvreme otvoreno je golovima desnog krila Katarine Krpež i Karmen Martin, da bi u nastavku meča naše devojke napravile seriju od 5:0 za novo ubedljivo vođstvo 9:17. Fantastična je bila Katarina koja je vezala tri gola, a potom je i proradilo levo krilo i pogodak Sanje Radosavljević za novi tajm-aut španskog selektora.
Foto/ Facebook RSS
Agilar daje drugi gol za Španiju koja prekida seriju, a u nastavku meča sjajna je bila golmanka naše reprezentacije Ćolić, koja je još jedno imala sjajnu odbranu. U narednom napadau, Stoiljković je još jednom precizna.

U 40. minutu Srbija je imala plus devet i protvinička ekipa je to znala da iskoristi i da smaninji prednost naše ekipe. Martin uspeva da postigne gol iz sedmerca, a zatim i iz kontre, a potom je i Jovana Stojiljković takođe bila precizna sa penala –15:20.

Treći gol Jelene Živković prekida seriju za novih +6, a još jedna sjajna intervencija Marije Čolić popravlja lošu odbranu naše ekipe.Potom je još jednom Kabral ukrala loptu i pogodak postiže Džudit Sans za 16:21.

Na samo šest minuta pre kraja, rukometašice 'Furije' smanjuju prednost na -3 za novi tajmaut naše selktorke. Slađana Pop- Lazić pogodila je mrežu, ali je u narednom napadu desno krilo Lopez odgovorila – 19:22.

Sa dva fantastična gola Marine Dmitrović Srbija je u naletu, ali treba spomenuti i odličnu odbranu sa linije penala Marije Čolić. Ipak, Španija utri minuta pre kraja smanjuje na -2, ali je gol Slađane Pop- Lazić i rešio pitanje pobednika pošto je Srbija imala tri gola prednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: