Gajić: Grbić je personifikacija začaurene politike

Novi predsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Zoran Gajić rekao je da dobre stvari u toj organizaciji treba zadržati, a loše ispraviti.

Izvor: ÐN

Nedelja, 27.11.2016.

16:22

Gajić: Grbić je personifikacija začaurene politike
Starsport

Gajić je dodao da ništa lično ne zamera protivkandidatu Vladimiru Grbiću.

"Očekujem da zajedno nastavimo da radimo. Ima mnogo pozitivnih stvari i to ne treba dirati. Problem je u tome što je veliki jaz između kacelarije u Beogradu i ostatka Srbije. Moramo što više da poštujemo te ljude i pomognemo im", rekao je Gajić novinarima.

On je dobio 26 glasova od 48 prisutnih delegata. Njih 16 je glasalo za protivkandidata Vladimira Grbića, četvoro je bilo uzdržano, dok dvoje nije glasalo.

"Oni su izabrali demokratski, po svojoj savesti. Znao sam da je, geografski gledano, 90 odsto odbojkaške Srbije za mene. Verovatno su me oni i izabrali jer se nisu osećali integralnim delom ovog Saveza. Znao sam da Beograd nije za mene, što je i logično", kazao je Gajić.

Novi predsednik je naveo da je osnovna zamerka bila to što odbojka i ostali mali sportovi "stradaju" i da Savez nije imao sluha da pomogne regionalnim centrima. Kako je rekao, cilj je tešnja komunikacija sa regionima i malim klubovima da bi im se pomoglo da "prežive".

Gajić je rekao da mu Vladimir Grbić nije bio lični protiv kandidat, već da je on bio isturen ispred određene politike.

"Nisam nikoga lično imao za protivkandidata. To je bila politika koja je zanemarila interese regiona. Ta politika je personifikovana kroz ime i delo Vladimira Grbića. On je veoma emotivan čovek, srcem i dušom sve to radi. Stavljen je u zaštitu politike rukovođenja savezom koja se začaurila uspesima nacionalnim selekcijama", rekao je Gajić.

On je naveo da većina delegata smatra da dosadašnja politika OSS-a nije dobra u ovom trenutku, bez obzira na to što je "odlična u mnogim segmentima".

"Vladimir je bio upotrebljen u zaštiti te politike. Razumem njegov emotivni stav. Ovo su bili istorijski izbori. I da je moj veliki protivnik pobedio, moralo bi doći do nekih promena. Nisam se rodio u fotelji, nemam patoloških ambicija tipa lečenja ličnih kompleksa. Ja sam ispunjen čovek i nemam tu vrstu motiva", kazao je Gajić.

Prvi potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije će ubuduće biti proslavljeni reprezentativac Ivan Miljković, koji će biti zadužen za "spoljnu politiku".

"Ivan Miljković je savremen, mlad čovek. Moj plan je da 99 odsto službeno idem po Srbiji, a od njega očekujem da će u spoljnoj politici sadržati onako kako je pozicioniran", naveo je Gajić.

Vladimir Grbić mu je zamerio to što je pod ugovorom sa ekipom Rabita Baku u Azerbejdžanu. Gajić je rekao da Savez može normalno da funkcioniše i da se o njegovom poslu ne bi govorilo da se ovo pitanje rešavalo u martu ili aprilu.

Gajić je dodao da je "navikao da prašta" i da se ne ljuti, upitan za to što je Grbić odbio da u ponedeljak u Savezu popije kafu sa njim.

"Svašta se dešavalo u ovoj kampanji. Neki moji ljudi su bili preplašeni od toga što je na jednoj strani Vladimir Grbić, a na drugoj Zoran Gajić. Rekao sam im da zaborave nas dvojicu, već šta pričaju i obećavaju jedan i drugi. Apsolutno se slažemo oko nekih stvari, ali smo u nekim dijametralno različiti", rekao je Gajić.

Prema njegovim rečima, aktuelni selektor muške seniorske reprezentacije Srbije Nikola Grbić ima aktivan ugovor.

"Nikola je Nikola, a Vladimir je Vladimir. Smeta mu, još iz mladih dana, što ga stariji brat tutoriše, ovo nema nikakve veze. Ohladiće se i Vladimir. Mi smo sportisti, da smo igrali šah, verovatno bismo se isto ovako ponašali", rekao je Gajić uz osmeh.

Gajić je najavio formiranje Izvršnog odbora i najavio da će se u Savezu raditi "timski", jer je sve što je postigao kao trener uspeo uz pomoć igrača i saradnika i da "taj timski duh želi da prenese" u OSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: