Novak se povukao iz Pekinga zbog povrede lakta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković povukao se sa ATP turnira u Pekingu zbog povrede lakta.

Izvor: ÐN

Sreda, 28.09.2016.

15:32

Novak se povukao iz Pekinga zbog povrede lakta
Photo by Emmanuel Wong/Getty Images

Đoković je trebalo da brani titulu u kineskom gradu, ali je morao da odustane zbog problema novih zdravstvenih problema koji ga prate poslednjih nedelja.

Novak je rovit igrao na poslednjem grend slemu US openu, tokom leta ga je mučila podlaktica leve ruke, potom i desno rame.

U finalu koje je izgubio od Stana Vavrinke u četiri seta doživeo je peh sa noktima na nogama, da bi lakat bio jedan u nizu bolnih tački.

„Čajna open je jedan od mojih omiljenih turnira. Imao sam mnogo uspeha ovde i radujem se što ću nastupati u Pekingu u budućnosti“, saopštio je Srbin za zvanični sajt turnira.

Najbolji teniser današnjice je u prestonici Kine osvojio šest trofeja, četiri uzastopna i drži rekord po broju osvojenih mečeva u nizu na ovom turniru iz serije 500. Ostvario je 29 trijumfa bez ijednog poraza.

On je prošle sezone u finalu savladao Rafaela Nadala rezultatom 6:2, 6:2 za sat i po vremena igre.

Pripreme za nastavak sezone i oporavak od povrede Novak obavlja u rodnom Beogradu, gde će u petak od 13 časova imati otvoren trening za novinare.

Ovogodišnje izdanje, kojim bi Đoković počeo turneju po Aziji, igra se od 3. do 8. oktobra za nagradni fond od 2.916.550 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: