Advokat: Šumaher ne može da hoda

Advokat Mihaela Šumahera rekao je da sedmostruki šampion Formule 1 ne može da hoda posle povrede koju je zadobio u nesreći na skijanju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.09.2016.

16:03

Advokat: Šumaher ne može da hoda
Foto: Getty images

Kako je preneo BBC, advokat Feliks Dam predstavio je pred sudom, u tužbi protiv nemačkog magazina Bunte, informacije o tome u kakvom je stanju Šumaher.

Taj magazin je prošlog Božića, pozivajući se na jedan izvor, objavio da Šumaher može da hoda uz pomoć fizioterapeuta i da može da podigne ruku, ali je advokat rekao da četrdesetsedmogodišnji bivši vozač Ferarija ne može da stoji ni uz pomoć medicinskog osoblja.

Šumaherov agent Zabine Kem je prošlog decembra negirala navode lista.

"Nažalost, primorani smo da zbog nedavnog izveštaja u medijima razjasnimo da su tvrdnje da Mihael ponovo može da hoda, neistinite. Takve spekulacije su neodgovorne i daju lažnu nadu ljudima", navela je tada Kem u saopštenju.

Šumaher je 29. decembra 2013. godine pretrpeo nesreću na skijanju u Francuskoj, posle čega je mesecima bio u indukovanoj komi, iz koje je probudjen u junu 2014. i iz Grenobla prebačen u Lozanu.

On je u toj nesreći pretrpeo oštećenje mozga, i život mu je bio ugrožen. Zvanične informacije o njegovom zdravstvenom stanju su retke.

Bivši direktor Ferarija Luka di Montecemolo u februaru je rekao da "informacije koje ima nažalost nisu dobre".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: